Ege Üniversitesi’nde hummalı çalışmalar devam ediyor

Her geçen gün değişen çehresiyle yeni Ege Üniversitesi

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi’nde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde başlatılan alt yapı- üst yapı ve fiziki değişim dönüşüm çalışmaları ile bakım, onarım ve boyama çalışmaları kesintisiz olarak devam ediyor. Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde de devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  “Üniversitemizin her noktasında ve biriminde çalışmalarımız aralıksız sürdürülüyor. Ege Üniversitesi markasına yaraşır bir yükseköğretim kurumu olmak için üst yönetimimiz, dekanlarımız, müdürlerimiz başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımız ve ekiplerimiz zaman kavramı gözetmeden çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasına az bir süre kala her geçen gün çehresi değişen Ege Üniversitesi’nde kampüsün daha modern bir yapıya kavuşturulması için başlatılan peyzaj ve sosyal alan çalışmaları ile kampüs genelindeki binaların bakım onarım ve boyama işlemleri yaz tatilinde de aralıksız sürdürülüyor. Ege Üniversitesi Ana ve Hastane kampüsünde yapılan çalışmalar Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından da titizlikle takip ediliyor.

Ege Üniversitesi’nin Türkiye’nin dördüncü, bölgenin ilk üniversitesi olarak 64 yıl önce eğitim öğretime başladığını ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz 64 yıllık bir üniversite. Uzun yıllar birçok noktasına el değmemiş. Kampüsümüzün huzurlu ve güzel bir görünüme kavuşması amacıyla altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile binaların bakım, onarım ve boyama işlemlerine devam ediyoruz. Kısacası Üniversitemizi baştan aşağı yeniliyoruz. Bir örnek vermem gerekirse Üniversitemiz Merkez Kütüphanesinin dış cephesi hizmete girdiği 1999 yılından bu yana ilk kez boyandı. Aynı şekilde Edebiyat, Eczacılık, İletişim fakültelerinin dış cepheleri üniversitemizin renkleri olan mavi beyaza boyandı. Diğer binalarımızın hem iç hem dış mekânlarında tamir tadilat ve boyama işlemlerini sürdürüyoruz. Göreve başladığımız günden bu yana pek çok projeyi uygulamaya koyduk. Tüm bu çalışmalarımızın sonucunda hastanemiz 96.28 puan alarak A Plus Hastane seçilirken, üniversitemiz  “Entegre Atık Yönetimi” sistemini hayata geçirerek pilot üniversite oldu. Ayrıca üniversitemiz,  Yeşil Üniversiteler Sıralamasında (GreenMetric), 56 basamak birden yükseldi. Bugün artık daha yeşil bir kampüsümüz var. Yeni eğitim ve öğretim dönemine sayılı günler kala üniversitemizin en genç üyelerini güzel bir kampüs bekliyor. Çalışmalarımız üniversitemizin personeli ve birimlerinin işbirliğinde devam edecek” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir