Ege Üniversitesi’nde ilk hedef: “Araştırma Üniversitesi” olmak

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde düzenlenen Ege Üniversitesi Gelecek Şurasında yüzlerce akademisyen ‘Araştırma Üniversitesi’ olma kararlılığını bir kez daha dile getirdiler.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde bir araya gelen öğretim elemanları, dört ana başlıkta, gün boyunca beyin fırtınası yaptı. Şurayı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Araştırma üniversitesi ve YÖK nezdinde uluslararasılaşma hedefleri için katılımcı anlayışla ‘Yeniden Ege Üniversitesi’ diyoruz. Tüm akademisyenlerimizle el ele tek yürek olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Şura’dan aldığımız ışıkla üniversitemiz için İzmir ve ülkemiz için daha çok çalışacağız” dedi.

‘‘ ÇOK CİDDİ VERİLER ELDE ETTİK ’’

Egeli öğretim elemanlarının gelecekten umutlu olduğunu, öğrencilerin ise huzurlu ve güven ortamında eğitim aldıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Şura’dan aldığımız ışıkla üniversitemiz için İzmir ve ülkemiz için daha çok çalışacağız. Şura’da çok ciddi veriler elde ettik. Bu verileri, üniversitemizin, kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamak için kullanacağız. Katılımın yüksek olması memnuniyet vericiydi. Bu etkinlikle bir tohumun ekildiğini, bir umudun olduğunu gördüm. Tohumu fidan ve hatta hep birlikte orman yapacağız” dedi.

Akademisyenler bir gün süresince devam eden arama toplantısında, dünyadaki gelişmeleri, Türk yükseköğretim sistemini ve Ege Üniversitesi’ni kapsamlı bir şekilde değerlendirdi. Şura’dan çıkan sonuçlar stratejik planın belirlenmesinde Ege Üniversitesi’ne anahtar görevi görecek

Şura’ya katılan akademisyenlerin tamamı Ege Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olması gerektiğini ifade ederek alt yapı, bilimsel başarı ve Ar-Ge projeleri  ile bu konuda hazır olduklarını söylediler. ‘Araştırma Üniversitesi’ olma sürecinde Ege Üniversitesi’nin güçlü olduğu alanlara yönelmesi gerektiğini ifade ettiler.

“İZMİR’İN ÇEKİM MERKEZİ OLMASINA KATKI SUNABİLİRİZ”

Ayrıca uygulamalı eğitimin önemine vurgu yapan akademisyenler Ege Üniversitesi’nin öncelikli alanlarından biri olan uygulamalı eğitimin arttırılarak bu alanda rakipleriyle arasındaki farkı açabileceğinin altını çizdiler.

İzmir’in önümüzdeki 10 yıllık gelişimi konusunda Ege Üniversitesi’nin üstleneceği rolün de değerlendirildiği Şura’da akademisyenlerin büyük çoğunluğu İzmir’in çekim merkezi olmasına yüksek nitelikli istihdam imkanlarını arttırarak katkı sunabileceklerini söylediler.

  EGELİ ÖĞRETİM ELEMANLARI BEYİN FIRTINASI YAPTI

Değerlendirmeli tercih (Deliberative polling) yöntemiyle gerçekleştirilen etkinlikte, 100 masada yaklaşık bin öğretim elemanı, eş zamanlı işleyen çalışma grupları halinde, şura gündemindeki konuları hep birlikte değerlendirip fikirlerini dile getirdi. Katılımcıların masalardaki yeri, fakülteler arası etkileşimi arttırmak amacıyla rastlantısal olarak belirlendi. Şuranın dört ana başlığını; “Öğrenciler ve Eğitim Kalitesi”, “Kampüs Yaşamı ve Üniversitesi Kültürü”, “Toplumla İlişkiler ve Topluma Etki” ile “Araştırma Üniversitesi Olmak” oluşturdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir