Ege Tıp öğrencilerine TÜBİTAK’tan destek

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Eğitim Programı (AEP) öğrencileri Utku Mumcu ile Eda Çolak’ın yürütücü olduğu 2 ayrı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, makamında ağırlayıp çalışmaları hakkında bilgi aldığı Mumcu ve Çolak’ı tebrik etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Eğitim Programı (AEP) aynı zamanda Ege Bilimsel Araştırma Topluluğu öğrencileri olan Utku Mumcu ile Eda Çolak, biyosensörler ve biyoelektronik alanına ilgi duyarak bu alanda çalışma yapmaya karar verdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalından Araştırma Görevlisi Zihni Onur Uygun’un danışmanlığında, proje hazırlayan 2 öğrenci, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına başvurdu. Mumcu’nun yürütücü olduğu “DNA virüslerinin tayini için biyosensör geliştirilmesi” ile Çolak’ın yürütücü olarak yer aldığı “Prostat kanseri tanısı için biyosensör geliştirilmesi” projeleri TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

REKTÖR BUDAK’I ZİYARET ETTİLER

EÜ Tıp Fakültesi yönetimi, AEP öğrencileriyle danışmanları EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret edip projelerle ilgili bilgi verdi. AEP programı ile öğrencilerin akademik çalışmalar yapabilme fırsatı bulduğunu söyleyen Rektör Budak, “Aynı zamanda birbirlerinin projelerinde araştırmacı olarak da yer alan öğrencilerimiz daha fazla tecrübe kazanmak için çalışmalarına devam ediyor. Donanımlı akademik kadromuz, öğrencilerimize eğitim süreçlerinin her aşamasında destek oluyor, gelecek planları yaparken onların yolunu aydınlatıyor. Öğrenci odaklı yönetim anlayışımla öğrencilerimizin her zaman destekçisiyiz. Öğrencilik yıllarında bilimsel çalışmalara başlayan gençlerimizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir