Dr. Atınç Emnalar, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nda anıldı

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Etkinlikleri kapsamında “Dr. Atınç Emnalar Anısına’’ Rüya Aydın Piyano Resitali düzenlendi. Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen resitale, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. M. Hakan Cevher, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erkan Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Muhteşem performansıyla Rüya Aydın, Dr. Atınç Emnalar’ın anısına piyanosuyla hayat verdi. Sanat eğitimine Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni ile devam eden Aydın resitalinde,  J.S.Bach, F.Chopin ve L.V.Beethoven gibi ölümsüz bestecilerin klasik eserlerine yer verdi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’nda uzun yıllar Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı Başkanlığı, Temel Bilimler Bölüm Başkanlığı, Konservatuvar Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenen Dr. Emnalar, Konservatuvar bünyesinde “Koro”, “Ses Sağlığı, “Bağlama ve Solfej Nazariyat” derslerini vererek, sayısız öğrencinin sanat eğitimine büyük katkı sağladı. Metinlerini kendisinin hazırlayıp, yazdığı ve çalıştırıp/yönettiği Konservatuvar İcra Heyeti ile “Atatürk”, “Osmanlı İmparatorluğunda Müzik”, “Türk Müziğinde Bir Efsane: Zeki Müren”, “Türk Müziğinde Bir Dev: Yıldırım Gürses” adlı projeleri birçok şehirde sahnelendi. 1992 yılında “Türk Müziğinde Koro”, 1998 yılında ise “Tüm Yönleriyle Türk Halk Müziği ve Nazariyatı” adlı kitapları yayınlandı.

Rüya Aydın’ın dedesi olan Dr. Atınç Emnalar, 2006 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’ndan emekli oldu. Dr. Atınç Emnalar,  25 Nisan 2010 yılında vefat etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir