Ege’den çevrimiçi tanıtım ve tercih günleri

Ege Üniversitesi (EÜ), daha önce yüz yüze yaptığı ve 25 bine yakın üniversite adayını ağırladığı “Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliğini bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında çevrimiçi olarak yapacak. Aday öğrencilere yönelik hazırlanan “egetercih.ege.edu.tr” internet sitesi üzerinden yapılacak etkinlikte üniversite adaylarının soruları akademik ve idari çalışanlar tarafından cevaplandırılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ter dökecek adaylara başarılar dileyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Gençlerimizin geleceklerine yön verecek önemli karar aşamasında Ege Üniversitesi olarak yanlarında olacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin dördüncü üniversitesi olarak kurulan ve sayılı üniversitelerin arasında yer alan Ege Üniversitesi, daha önce yüz yüze yaptığı ve 25 bine yakın üniversite adayını ağırladığı “Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliğini bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında çevrimiçi olarak yapacak. Ege’yi tercih etmek isteyen aday öğrencilerin soruları 23-24 Temmuz 2020 tarihlerinde iki gün süreyle akademik ve idari çalışanlar tarafından canlı olarak cevaplandırılacak. Aday öğrencilere yönelik hazırlanan “egetercih.ege.edu.tr” internet sitesi üzerinden yapılacak etkinlikte, üniversite adayları EÜ ile ilgili merak ettikleri tüm sorulara cevap bulacak. EÜ çatısı altındaki tüm fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitülerin bilgilerinin yer aldığı sitede, genel tanıtım kitapçıkları ve tanıtım filmleri de bulunuyor. Beslenmeden barınmaya, kütüphane olanaklarından laboratuvar alt yapısına kadar birçok veriye kolaylıkla ulaşabilen sitede, EÜ’deki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de yer ayrıldı. Ayrıca, sitede yer alacak “Destek Hattı” aracılığıyla da üniversite adayları sorularına cevap bulabilecek.

DEKANLAR ÖĞRENCİLERLE GÖRÜŞECEK

EÜ Tanıtım ve Tercih Günleri etkinliğinden bağımsız olarak, lise öğrencilerine yönelik “Dekanla Öğrenci Buluşmaları” yine çevrimiçi bir etkinlik düzenlenecek. Liseliler, ilgi duydukları fakültelerin dekanlarıyla sohbet etme ve merak ettikleri konulara ilişkin görüşme fırsatı bulacak.

REKTÖR BUDAK’TAN ADAYLARA DAVET

EÜ’nün donanımlı akademik kadrosu, kompakt kampüs yapısı ve dijital çağa ayak uydurmayı başarmış eğitim altyapısıyla en çok tercih edilen üniversitelerin başında geldiğine dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ter dökecek tüm aday öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu yıl tanıtım ve tercih günleri etkinliğimizi çevrimiçi olarak yapacağız. Deneyimli kadromuz ile öğrencilerimizin sorularını yanıtlayarak geleceklerine yön verecek önemli karar aşamasındaki gençlerimizin Ege Üniversitesi olarak yanlarında olacağız. Üniversitemizin uluslararası işbirlikleri, öğrenci değişim programları, burs olanakları ve kampüs yaşamına ilişkin detayları aday öğrencilerle paylaşacağız. Gerek eğitim kalitesi, gerek yeşil kampüsü gerekse de eğitim alt yapısıyla bir üniversitede olması gereken neredeyse tüm özellikleri barındıran üniversitemize gençlerimizi bekliyoruz” dedi.

Not: Fotoğraflar arşiv görüntüsüdür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir