Ege Üniversitesi’nden İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne bilimsel destek

İZMİR(Ege Ajans)- Kuruluş çalışmalarını sürdüren İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne Ege Üniversitesi’nden bilimsel destek verilecek. Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz yıl kurulan ve öğrenci alımına başlayacak olan İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne Ege Üniversitesi destek verecek. Akademik ve idari yapılanmasını sürdüren İzmir Bakırçay Üniversitesine; Ege Üniversitesi Tıp, Sağlık Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, Edebiyat alanları başta olmak üzere 63 yıllık birikimini paylaşacak. İki üniversite arasında yakın zamanda işbirliği protokolü hazırlanacak.

İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü ve Rektör Yardımcılarını makamında ağırlayan Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi Türkiye’nin 4’üncü sırada kurulan ve Ege Bölgesi’nin ilk üniversitesidir. Bünyesinden Dokuz Eylül, Adnan Menderes, ve Celal Bayar Üniversitesi’ni çıkaran onların üniversite niteliği kazanmasına destek olan Ege Üniversitesi olarak, Bakırçay Üniversitesi için de elimizden gelen desteği vereceğiz. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da aynı yöndeki talebiyle bilimsel birikimimiz aktaracağız. İşbirliğimizin sonuçları kısa sürede görülecek” dedi.

İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, “Köklü eğitim çınarı Ege Üniversitesi’nden böyle samimi bir destek almak bizi daha da cesaretlendiriyor. Üniversitemiz akademik ve bilimsel olarak Ege Üniversitesi kılavuzluğunda çalışmalarını tamamlayıp öğrenci alımına başlayacak. Bize destekleri için Ege Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir