Ege’de “Doğaçlamada Yöntem ve Yaklaşımlar” sunumu ve dinletisi yapıldı

Balcı, “Müzik, tamamen doğayla ilgili bir durumdur”

İnanç Babacanoğlu- Resul Keleş- Naelil Maghfiroh

İZMİR (Ege Ajans) – Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı tarafından “Doğaçlamada Yöntem ve Yaklaşımlar” dinletisi ve sunumu gerçekleştirildi. Etkinliğe, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Zeynel Demir, Piyanist Buğra Balcı, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğrencileriyle bir araya gelen Balcı, müzik yaşamına başlangıcından bugüne kadar geçen yaşamı hakkında bilgiler verdi. Müziğin enstrümanla ilgili bir durum olmadığını belirten Balcı, “Müzik tamamen doğayla ilgili bir durumdur. Mutlak akılla önümüze koyabileceğimiz her hedefi gerçekleştirebiliriz’’ diye konuştu.

Bas gitar ve piyano ile doğaçlamalar yapan Balcı, doğaçlamalar sırasında ruh halini ve duygularını müziğine yansıttığını belirtti. Dinleyenlerin sorularını cevaplayan Balcı,  mutlak akılı düşünerek doğruyu bulabileceklerini söyledi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Zeynel Demir, Balcı’ya katılımından dolayı “Teşekkür Belgesi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir