Egeli genç ebeler, tedavi gören çocukların oyun odasını yenilediler

“Elden Ele Minik Ellere”

İnanç Babacanoğlu- Mertcan Ayaz- Sümeyye Akdağ

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Elden Ele Minik Ellere” adını verdikleri projeleri için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisinde bulunan oyun odasını yeniledi.

Yenilenen oyun odasının açılışına Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncer Turhan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hafize Öztürk Can, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazan Tuna Oran, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Arş. Gör. Esma Yüksel, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazan Tuna Oran, “Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nde yatan çocuk hastalar için yıllar önce yine yardımlarla oluşturulan ancak zaman içerisinde kullanılamaz hale gelen oyun odasının iyileştirilmesine yönelik planladığımız proje sona erdi.  “Elden Ele….. Minik Ellere” isimli projede; oyun odasına asma tavan yapıldı, duvarlar boyandı, çizgi film karakterleri ile duvarlar süslendi, tatami minderleri ile zemin kaplandı. Bunların dışında yardımseverlerin desteği ile çocuk kıyafetleri, oyuncaklar ve eğitim setleri alındı. Çocuk bezi, ıslak mendil gibi sarf malzemeler temin edildi. Açılışta palyaço dans gösterisi ve yüz boyama aktivitesi yapıldı, çocuklarla pasta kesildi. Yeniden düzenlenen odada çocuklarla birlikte oyunlar oynandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir