Rektör Budak’tan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

 “Meclisin açılışı, ulusumuzun yeniden dirilişinin sembolü olmuştur

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 100. yılını ve tüm çocukların  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Gazi Mustafa Kemal, 23 Nisan’ı çocuklarımıza bayram ilan ederek, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve cumhuriyetimizin değerlerini onlara emanet etmiştir” dedi.

23 Nisan 1920’nin, Türk Milletinin, milli iradenin üzerinde hiçbir gücü tanımayacağını ve tam bağımsızlık yolundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Meclisimizin açılışı, istiklal ve istikbal mücadelesine umut ve cesaret aşılamış; ulusumuzun yeniden dirilişinin sembolü olmuştur. Bizler, bugün de ecdadımızın nice fedakârlıklarla elde ettiği kazanımlara büyük bir kararlılıkla sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

15 Temmuz gecesi, Türk milletinin milli iradeye ve istikbaline yönelik tehdit karşısında tek yürek olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “15 Temmuz gecesi milletimize, Gazi Meclisimize ve devletimizin kurumlarına karşı terör örgütünce başlatılan hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimiz tarafından eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği sergilenerek durdurulmuştur. 15 Temmuz, Türk milletinin milli iradeye ve istikbaline yönelik bir tehdit karşısında nasıl tek yürek olduğunun en büyük göstergesidir. Buradan bir kez daha bu alçak girişimi durduran aziz milletimin bir ferdi olmaktan büyük bir gurur duyduğumu belirtiyor; devleti, milleti ve bayrağı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.

Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara ithaf ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, mesajına şöyle devam etti:  “Gazi Mustafa Kemal, 23 Nisan’ı çocuklarımıza bayram ilan ederek, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve cumhuriyetimizin değerlerini onlara emanet etmiştir. Sizlere armağan edilen bu güne, kültürel mirasımıza, cumhuriyetimizin ve milletimizin değerlerine her koşulda sahip çıkacağınıza, aklın ve bilimin gösterdiği yolda büyük başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Ege Üniversitesi ailesi olarak, dünyaya ve ülkemize sağlayabileceğimiz en büyük katkının, tarihine sahip çıkan; ülke ve dünya sorunlarına duyarlı; gelişim odaklı; mutlu ve başarılı nesiller yetiştirmek olduğunu biliyoruz. Bu yolda sahip olduğumuz en büyük gücün atalarımızdan devraldığımız miras olduğu bilinciyle, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği bu anlamlı günü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.  Gazi meclisimizde iki dönem milletimizin vekilliğini yapmaktan büyük bir ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıldönümünü ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İlk Meclis’in kurucu kahramanlarını ve vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir