EGE ÜNİVERSİTESİ SENATOSUNUN KAMUOYUNA DUYURUSU

Bölgesinde güçlü bir aktör olan ülkemiz, Suriye’deki iç savaşın başladığı günden bu yana yaklaşık 4 milyon Suriyeliyi misafir etmektedir. Birleşmiş Milletlerin verilerine göre; son aylarda Suriye rejim güçlerinin İdlib kentinde düzenlediği saldırılardan kaçan 500 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 900 bin Suriyeli topraklarımıza sığınmak üzere sınırlarımıza dayanmış durumdadır. Rejim güçlerinin saldırgan tutumları bölgede bir insanlık dramı yaşanmasına yol açmıştır.

Türk Milleti, tarih boyunca mazlumların yanında olmuş, yardım çığlıkları karşısında sessiz kalmamıştır. Suriye’nin İdlib kentinde uluslararası mutabakatlar kapsamında güvenli bölge oluşturmak amacıyla harekete geçen ülkemiz, bölgede barışın sağlanması için de yoğun bir çaba harcamaktadır.

Güvenli bölge oluşturmak üzere İdlib’te bulunan askerlerimize yönelik 27 Şubat 2020 tarihinde, gayrı meşru rejim güçlerinin saldırısında, şehit düşen kahraman askerimizin derin üzüntüsü içindeyiz.

Ege Üniversitesi olarak, yüz binlerce Suriyelinin ölümünden sorumlu olan rejim güçlerinin, askerlerimize yönelik hain saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir