EÜ, ilçelerdeki eğitim-öğretim kurumları ile de topluma ve sektöre hizmet veriyor

EÜ Bergama Meslek Yüksekokulu, “Tarımsal Analiz Laboratuvarı” ile hizmet vermeye devam ediyor

EÜ, ilçelerdeki eğitim-öğretim kurumları ile de topluma ve sektöre hizmet veriyor

Eğitim-öğretim araştırma alanında bölgesel, ulusal ve evrensel gereksinimleri karşılayan, elde ettiği bilgi birikimini toplumun yararına sunan bir yükseköğretim kurumu olma misyonunu benimseyen Ege Üniversitesi (EÜ), ilçelerdeki eğitim-öğretim kurumları ile de topluma ve sektöre hizmetlerini devam ettiriyor. Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Bergama Ziraat Odası işbirliği ile İZKA “Tarımsal ve Kırsal Mali Destek Programı” kapsamında “Tarımsal Analiz Laboratuvarı” kuruldu. Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu öncülüğünde Bergama’ya ve yöreye uzun zamandır ihtiyaç duyulan modern ekipman ve altyapıya sahip, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından akredite edilmiş bir toprak, su ve bitki analiz laboratuvarı kazandırıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu bünyesinde mevcut alt yapı ve donanıma yönelik devletimiz ve rektörlüğümüzce yapılan yatırımları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Bergama’yı ziyaretindeki konuşmasına da yansımıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu’na yatırımların devam edeceğini belirtmiş ve Meslek Yüksekokulu kampüs alanı içinde Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 500 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdunun inşa edileceği müjdesini de vermiştir” diye konuştu.

Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nedim Çetinkaya, “Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Seracılık Programı bünyesinde kurulan EGETAL Tarımsal Araştırma Laboratuvarı ile bölgedeki tarım alanlarının doğru kullanımı, tarım ve tarıma dayalı sanayinin rekabet gücünün yükseltilmesi ve tarımsal yapının etkinleştirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması ile doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı gözetilerek, örgütlü ve rekabet gücü yüksek bir tarımsal yapı oluşturulmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda ilk aşamada; Bergama Ziraat Odası’nın önerisi ile belirlenen 200 çiftçinin toprak analizleri ücretsiz gerçekleştirildi. İlçede üç bilimsel seminerle periyodik çiftçi eğitim toplantıları yapılarak çiftçilere analizlerin önemi anlatılmış ve doğru ve bilinçli gübreleme ve üretim yapmaların destek olundu. Laboratuvarımızda, bugüne kadar yaklaşık 4 bin 500 adet analiz yapıldı” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Çetinkaya,  Bergama Meslek Yüksekokulu ve Bergama Ziraat Odası arasında sürdürülebilir bir işbirliği için altyapının oluşturulması ve bu işbirliğinin bölgedeki diğer tarımsal işletmelere ve kuruluşlara örnek olmasını amaçladıklarını ifade etti.  Dr. Öğretim Üyesi Çetinkaya, “Bergama Belediye Başkanı Sayın Hakan Koştu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Bergama Meslek Yüksekokulu kampüs alanında öğrenci ve personelimizin sosyal-sportif etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri tesislerin yapılması konusunda mutabakat sağlanmıştır.  Bu faaliyetlere ek olarak ülkemiz ve bölgemiz arkeolojik kültür mirasımızın korunması ve restorasyonu amacıyla ülkemiz ve bölgemize hizmet edecek nitelikte olan ‘Ülkesel Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarı’ kurulması planlanmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak ve yerel yönetimimizin destekleri ile Bergama Meslek Yüksekokulu kampüs alanı Ege Üniversitesi’nin Kuzeydeki örnek kampüsü olma yolundaki hedefine emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

DONANIMLI ALT YAPISI İLE BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu’nda eğitim-öğretime destek için kurulan ve halen kullanılan 30 bilgisayarlı bir Bilgisayar Laboratuvarı, 40 bilgisayarlı iki Bilgisayar Laboratuvarı, 15 Bilgisayarlı Elektronik Otomasyon Laboratuvarı,  İklimlendirme – Soğutma Laboratuvarı, Turizm Animasyon Programı öğrencilerinin kullanımı için Animasyon Stüdyosu, Teknik çizim Laboratuvarı, Tekstil-Konfeksiyon Atölyesi, Sera Laboratuvarı, Restorasyon–Konservasyon Laboratuvarı, Bitki Koruma Laboratuvarı (20 mikroskop ve diğer donanım), 2 bin adet ağaçtan oluşan damla sulama sitemi ile sulanan zeytinlik, 200 metrekarelik Arkeolojik Restorasyon – Konservasyon çalışma platformu ve tüm binaların kesintisiz elektriğini sağlayabilecek 280kVA jeneratör alt yapısında barındırıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir