Prof. Dr. Özbilgin, “Bu çalıştay öğrenciyi hem bilgilendiriyor hem alanıyla ilgili farkındalığını artırıyor”

Ege’de düzenlenen “Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayı” sona erdi

 Prof. Dr. Özbilgin, “Bu çalıştay öğrenciyi hem bilgilendiriyor hem alanıyla ilgili farkındalığını artırıyor”

Ege Üniversitesi(EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarı tarafından düzenlenen  “Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayı” sona erdi. EÜ  Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğretim üyeleri  Prof. Dr. M. Öcal Özbilgin ve Doç. Dr. Füsun Aşkar’ın öncülüğünde düzenlenen çalıştay kapsamında “Gelenek İçinde Dans, Halk Danslarında Disiplinlerarası Çalışmalar, Halk Danslarında teknolojik Yaklaşımlar, Halk Danslarında Güncel Durum Değerlendirmesi, Halk Danslarında Kuramsal Çalışmalar” gibi çeşitli başlıklarda   çok sayıda oturum gerçekleştirildi.

Çalıştayın düzenleme kurulunda yer alan EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, “Dansın disiplinler arası çalışmalarla ilişkilendirilmesi öğrencilerin ufkunu açıyor. Bu çalıştay öğrenciyi hem bilgilendiriyor hem alanıyla ilgili farkındalığını artırıyor hem de lisansüstü çalışmalar konusunda güdülüyor” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, “Türk Halk Oyunları Bölümü olarak Dansta Çalışma Alanları Öğrenci Çalıştayını 2012’den beri gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize 3. sınıfta Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri dersinde etik ilkeler doğrultusunda edindikleri akademik yazma ve sunma tekniklerini 4. sınıftaki Dansta Çalışma Alanları dersi kapsamında uygulama ortamı yaratıyoruz. Öğrenciler dans alanında ilgi duydukları özgün konuları belirleyip 4-6 ay arasında süren çalışmalarını akademik düzeyde hazırlanan bir makale şeklinde bize teslim ediyorlar ve ders kapsamında notla değerlendiriyorlar. Çalıştay içerisinde yaptıkları sunumlar ise Final sınavı olarak değerlendiriliyor. Öğrencilerin sayısına ve çalışma konularına göre oturumlar oluşturuluyor ve final dönemi kapsamında tarihler belirlenerek Konservatuvarın Etkinlik Programında yer alıyor” diye konuştu.

Çalıştay içinde dansın her bağlamda ele alındığını vurgulayan Prof. Dr. Özbilgin, “Bu çalıştayda temel konular genelde Etnokoreoloji, özelde geleneksel dansla ilintili olma koşuluyla seçiliyor. Dans her bağlamda ele alınıyor ve her yıl özgün konular gündeme getiriliyor. Dansın disiplinler arası çalışmalarla ilişkilendirilmesi öğrencilerin ufkunu açıyor yani bu çalıştay öğrenciyi hem bilgilendiriyor hem alanıyla ilgili farkındalığını artırıyor hem de lisansüstü çalışmalar konusunda güdülüyor. Yakın bir gelecekte bu çalıştayı Öğrenci Sempozyumuna dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bu yıl 4 gün boyunca süren oturumlar konulara göre gruplanarak Gelenek İçinde Dans, Halk Danslarına Teknolojik Yaklaşımlar, Halk Danslarında Disiplinler arası Çalışmalar, Halk Danslarında Güncel Durum Değerlendirmesi ve Halk Danslarında Kuramsal Çalışmalar başlıklarıyla 10 oturum halinde sunuldu. Disiplinli ve nitelikli çalışmalarıyla öğrencilerimizle tabi ki gurur duyduk, başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

Çalıştay boyunca “Halk Danslarında Multidisipliner Çalışmalar”, “Halk Danslarında Kuramsal Çalışmalar”, “Gelenek İçinde Dans”, “Halk Danslarında Müzikal Yaklaşımlar”, “Halk Danslarında Geleneksel Yaklaşımlar”, “Halk Danslarında Güncel Yaklaşımlar” konuları işlendi.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir