6,5 MİLYON EURO BÜTÇELİ PROJEDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Ege Teknopark yürütücülüğünde başvuruda bulunulan “D-TECH4ENT-Deep Technology Incubator for Entrepreneurs” projesi saha doğrulama ziyareti için program uzmanlarını ağırladı. Yaklaşık 6,5 milyon Euro bütçeli projede son aşamaya gelindiğini söyleyen Rektör Budak, projenin destek almaya hak kazanmasının önemine vurgu yaptı.

Budak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Ege Teknopark yürütücülüğünde Ege Üniversitesi ve Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ortaklığıyla “D-TECH4ENT – Deep Technology Incubator for Entrepreneurs” projesi geliştirildi. Projeye destek almak için Avrupa Birliği ve Türkiye eş-finansmanıyla oluşturulan bir çatı programına başvuruda bulunuldu. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, değerlendirme sürecinde son aşama olan saha doğrulama ziyareti için program yetkililerini Ege Üniversitesinde ağırladı. İşletmelerin rekabet gücünü arttırmaya yönelik tasarlanan Rekabetçi Sektörler Programı (RSP) kapsamında, birinci dönemde (2007-2013) 43 şehirde 46 projeye yaklaşık 520 milyon Euro mali kaynak sağlandığını hatırlatan Rektör Budak, ikinci dönemde (2014-2020) tüm Türkiye’de toplam 301,5 milyon Euro’luk mali kaynak sağlanmasının hedeflendiğine dikkat çekti.

DERİN TEKNOLOJİ FİKİRLERİNE DESTEK VERİLECEK

Ege Üniversitesi bünyesinde, D-TECH4ENT projesi kapsamında oluşturulacak merkezin, derin teknoloji fikirleri (TRL-3 seviyesinden başlayarak) üzerinde çalışan araştırmacı ve girişimcilere destek vereceğini söyleyen Rektör Budak, “Ülkemizin en büyük prototipleme merkezlerinden birisi olacak. Bu proje ile içerisinde elektronik laboratuvar ve yaşam bilimleri laboratuvarını da barındıracak olan merkez, aynı zamanda girişimcilere kuluçka hizmeti sunacak. Yaklaşık 6,5 milyon Euro’luk bütçeye sahip olan projede altyapı ve hizmet alımı olmak üzere iki ana bütçe kalemi bulunuyor. Proje çerçevesinde girişimciler için; elektronik laboratuvarı, yaşam bilimleri tesisi (biyo / tarım teknolojileri odaklı) ve danışmanlık ile yatırım ofisi (hızlandırma hizmetleri ve yatırım fırsatları için) bir ‘Derin Teknoloji (Deeptech) İnkübatörü’ oluşturulması hedefleniyor. Projemizin destek almaya hak kazanmasına büyük önem veriyoruz. Çok ciddi bir yatırım, yalnızca üniversitemiz değil ülkemiz açısından da bilim üretecek bir merkez olacak” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir