Rektör Budak, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü Ege Ajans’ta Kutladı

Ataberk Sağırlar – Buğra İğci – Ceren Renci – Eylül Nurkanlı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’’ dolayısıyla Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin ilk akademik haber ajansı olan Ege Ajans’ı ziyaret etti. Ege Üniversitesinin habercilik alanında ilk akla gelen üniversitelerden olduğunu belirten Rektör Budak, Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi, EÜ Basınla İlişkiler Şube Müdürlüğü ve Ege Ajans çalışanlarının ve çalışan bütün gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Ziyarette; Rektör Budak’ın yanı sıra İletişim Fakültesi Dekanı ve Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı, merkez çalışanları ve öğrenciler yer aldı.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizde toplumu yakında ilgilendiren nitelikli bilimsel araştırmalar yapılıyor. Bilim insanlarımız sağlıktan temel bilimlere,  ziraattan gıdaya,  sanattan spora pek çok alanda öncü çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Önemli başarılara imza atılıyor. Şüphesiz yapılanlar kadar, yapılanların halkla paylaşılması da büyük önem arz ediyor. Bu noktada basın birimlerinde çalışanlarımıza önemli görevler düşüyor. Üniversitemiz ile ilgili haberleri toplumumuz ile paylaşan Ege Ajans, hem İletişim Fakültemiz öğrencilerinin uygulama birimi hem de üniversitemizin haber merkezi olarak görev yapıyor.  Ajansımız, İletişim Fakültemizin adeta laboratuvarı olarak işlev görüyor.  Genç iletişimciler, aldıkları teorik eğitimleri bu laboratuvar ortamında uygulama imkânı buluyor. Bir anlamda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim alan öğrencilerimiz de bizim çalışan gazetecilerimiz. Ege Ajans’ta ilk haberlerini yazıyorlar. İlk radyo ve televizyon programlarını İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Stüdyolarında yapıyorlar. Onun için, başta çalışan öğrencilerim olmak üzere tüm İletişim Fakültesi hocalarımızın, Ege Üniversitesi’nden mezun olmuş tüm gazetecilerimiz ve tüm dünyada görevlerini yerine getirmekte olan gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Gazetecilik günümüzün en önemli mesleklerinden biri

Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili duygularını dile getiren Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Gazetecilik, günümüzün en önemli mesleklerinin başında geliyor. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak; basın ilkelerine ve etiğine uygun, evrensel ve objektif yayın felsefesini benimsemiş nice gazetecileri basın sektörüne kazandırmak adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. Kamuoyunun tarafsız, doğru ve zamanında bilgilendirilmesi adına gece-gündüz, tatil demeden zorlu şartlar altında türlü fedakârlıklarla çalışan tüm gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir