“Yaşam Haklarını Destekleme Derneği” Konserine İzmirlilerden Yoğun İlgi

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nın katkılarıyla düzenlenen “Yaşam Haklarını Destekleme Derneği” Tanıtım Konserine İzmirliler yoğun ilgi gösterdi.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Barış Doğan, sevilen eserleri seslendirdi. Konser, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Didem Taştabanoğlu’nun sunumunu, Türk Halk Müziği Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Salih Sütoğlu’nun  müzik direktörlüğünde sanatseverlerle buluştu.

Programın açılışında konuşan Yaşam Haklarını Destekleme Derneği Yönetim  Kurulu Başkanı Birgül Çakıcı, derneğin çalışma alanlarından bahsederek,  “Sivil toplum kuruluşları, toplumdaki çeşitli sorunları bağımsız olarak ele alıp kamuoyunu bilgilendirme ve aydınlatma görevi yapan, öneri sunan, proje geliştiren birliklerdir. Toplum yararına hizmet geliştirmek ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza destek vermek amacı ile kurulurlar. Bu bağlamda derneğimiz 9 Eylül 2015 tarihinde kurulmuştur. Derneğimizin amacı ihtiyaç sahibi insanlarımızın yoksullukla, ayrımcılıkla, sosyal dışlanma ile mücadele etmelerine yardımcı olmak, onların üretken bireyler olarak istihdama katılmalarına imkân yaratmaktır. İlkokuldan başlayarak üniversite ayağına kadar burs verdiğimiz öğrenci sayımız ilk yıl 9 iken 4’üncü yılımızda 45’e yükselmiş ve bu sayının 30’unu üniversite öğrencileri oluşturmuştur” diye konuştu.

Derneğin çalışmalarından bahseden Çakıcı, “İzmir ya da ülkedeki dezavantajlı bölgelerden gelen taleplerle ilçe ya da köy okullarına kütüphaneler kuruyor, var olan kütüphanelere kitap materyal desteği veriyor ve ayrıca öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarına yine bağışlarınız ile cevap vermeye çalışıyoruz. Bedensel engelli canlar ile çalışmak ve yine bağışçılar ile onlar arasında köprü olmak çalışma alanlarımızdan bir diğeri. Bu 4 yıl içinde bağışlanan akülü araç sayısı 26, manuel araç sayımız da 10’dur. Bu akşam isminin sonuna kadar hakkını veren ve uzun yıllardır akademik kariyeri yanında çalışma arkadaşları ile birlikte yardım faaliyetlerini önemseyen EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Barış Doğan bizlerle olacak. Çok mutlu ve umutluyuz. Böyle güzel bir topluluk olarak hepimiz buradayız, sizlere de bu duyarlılığınız için teşekkür ederiz” dedi.

Konserde ayrıca, Ergün Karadağ, Seher Erkan, Beril Çakmakoğlu, Nurdan Tezel, Maruf Alaskan, Hakkı Balamir, Onurcan Kaya, Seray Kantarcı, Nesem Yenipınar, Derya Tansu, Buket Tüzün, Eren Mert İlbey, Ömer Savur ve Güneri Avcı yer aldı.

   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir