Bayındır’da Çim Sektörüne yön verecek çalıştay

“İzmir Hazır Çim Üretim Profili ve Gelecek Projeksiyonu Çalıştayı”

Bayındır’da Çim Sektörüne yön verecek çalıştay

Ege Üniversitesi Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Bayındır Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen “İzmir Hazır Çim Üretim Profili ve Gelecek Projeksiyonu Çalıştayı” Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezinde yapıldı. Çalıştaya; Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar, EÜ Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Salman, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, İzmir’de faaliyet gösteren hazır çim üreticileri, STK temsilcileri ve Ege Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Çalıştayda bir konuşma gerçekleştiren EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’de ilk kez Ege Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçmiştir. Merkezimizin sektör temsilcileri ve STK’ler işbirliğinde gerçekleştireceği önemli çalışmaların kentimize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi. Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Salman ise Merkezin kurulmasında verdiği büyük destek ve fırsattan dolayı EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkürlerini sundu.

İki bölüm halinde yürütülen çalıştayın sabah oturumunda; Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Belediyecilikte Yeşil Alanların Önemi ve Yönetimi” konusunda bilgilendirme yaparken Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Salman, “Çim Alanlarda Teknik Elemanın Önemi ve Gerekliliği” başlıklı konuşması ile eğitim ve öğretim alanında Merkez tarafından yürütülen çalışmaları ele aldı. Oturumun devamında Ziraat Yüksek  Mühendisi Serhat Aksu, “Çim Sektörü ve Hazır Çim Sektörünün Ülkemizdeki Gelişimi”,  SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar ise “SÜSBİR’in Bağlı Bulunduğu Mevzuatlar” konularında detaylı bilgileri katılımcılarla paylaştı.  

Çalıştayın öğleden sonraki oturumda ise İzmir bölgesinde faaliyet gösteren 16 hazır çim üreticisinin dile getirdikleri sorunlar, ilgili kurumsal paydaşların sunduğu bilgiler çerçevesinde kapsamlı olarak irdelenerek olası çözüm önerileri yasal mevzuat çerçevesinde ele alındı. Çalıştaya katılan tüm paydaşlar, yapılan çalıştayın verimli geçtiğini ve genişletilerek sürdürülmesi gerektiğini belirterek 2020 yılında çim sektörünün tüm paydaşları ile daha kapsamlı toplantılar düzenlenmesi ve sektörün gelişmesi yönünde güçlü ve doğru adımlar atılması konusunda görüş birliğine vardılar.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir