Ege’de “Azeri Müziği” Esintisi

Ceren Korkmaz-Kader Kartal-Hatip Durmuş

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarında “Bayati Şiraz Mugamı” ve Reksler dinletisi gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Etkinlik Salonu’nda gerçekleşen dinletiye ilgi yoğundu.

Öğretim Görevlisi Devrim Aycan’ın danışmanlığında düzenlenen dinleti;  “Deramed”, “Küçelere Su Serpmişem”, “Renk”, “Çoban Kızı Kaytağı”, “Rast Marşı”, “Kaytağı” ve “Reks Tokkata” olmak üzere 8 farklı bölümden oluştu. Züleyha Arancak’ın solist olarak yer aldığı dinletide, udda Ahmet Höbek, kemanede Kerem Altınbaş, garmonda Emre Solmaz, kanunda Zemine Babayeva, nağarada Tuğberk Aykara dinleyicilerle buluştu.

Dinletinin devamında Azeri kültürünün mirası görülen “tar’’ çalgısı Orkun Uçar, Ozan Polat ve Şendoğan Yıldırım tarafından dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Programın sonunda Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Salih Sütoğlu, Bayati Şiraz Mugamı ve Reksler dinletisi ekibine “Teşekkür Belgesi” verdi.