EÜ Çocuk Hastanesi’nde “Yaşamdan Esintiler” Resim Sergisi

Ceren Renci – Eylül Nurkanlı – Deniz Sahil

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde,  Ege Lösemili Çocuklar Derneği yararına “Yaşamdan Esintiler” resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergi, Ege Lösemili Çocuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Deniz Yılmaz Karapınar ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selmin Senol öncülüğünde düzenlendi. Sergide 32 yıl boyunca Türkiye’nin farklı coğrafyalarında öğretmenlik yapan Ressam Zeynep Senol’un fırçasından çıkan eserler yer alıyor. Cumhuriyet ilkeleri ile yetişen Zeynep Senol,  Ege Lösemili Çocuklar Derneği yararına EÜ Çocuk Hastanesi Sergi Salonu’nda ikinci kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

Serginin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Yılmaz Karapınar, derneğin amacından bahsederek; “Lösemili çocukların daha iyi koşullara sahip olmasını ve ailelerinin bu dönemde hem ekonomik hem de sosyal açıdan desteklenmesine yardımcı olmayı amaç ediniyoruz. Biz sadece bu konularda değil sosyal açıdan da projeler yapmak istiyoruz. Kitap okumak, fotoğraf çekmeyi öğretmek, İngilizce öğretmek, müzik aleti çalmak, resim yapmak gibi faaliyetler de olsun istiyoruz. Bu tür isteklerle gelen kişilere de her zaman açığız. Bu resim sergisinden elde edilen gelir de çocukların tedavisi için kullanılacak. Fitre, zekat ve her türlü bağışa açığız” şeklinde konuştu. Dernek gelirlerinin kullanım alanlarını anlatan Karapınar, herkesi derneğe destek olmaya davet etti.

Dernek hakkında konuşan Doç. Dr. Selmin Senol; “Bizim dernek olarak amacımız Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yatan çocukların ihtiyaçlarını karşılayabilmek. Çocuklar burada uzun süreli kalıyorlar. Onlara güzel bir ortam oluşturmak için çalışıyoruz.  Hem onların hem de ailelerin ihtiyaçlarını bağışçılar tarafından karşılıyoruz. Derneğimizin etkinliklerinin daha fazla duyurulması için uğraşıyoruz.  Gönüllülük ve sosyal sorumluluk gibi konularda herkesin desteğini bekliyoruz ”dedi.

Ege Lösemili Çocuklar Derneği, 2006 yılında Lösemi Tedavisi görmek için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’ne başvuran çocukların daha iyi koşullarda tedavi almasını desteklemek amacıyla kuruldu. Ayrıca, derneğin amaçları arasında tedavi ortam ve koşullarının en iyi şekilde dizayn edilmesi, çocukların tedavileri süresince eğlenceli vakit geçirmelerinin sağlanması, dil, müzik ve benzeri aktiviteleri öğrenmelerinin yanı sıra ailelere destek verilmesi yer alıyor.

Etkinlik sonunda Zeynep Senol’a Dernek Başkanı Prof. Dr. Deniz Yılmaz Karapınar tarafından teşekkür belgesi verildi. Ayrıca düzenlenen kermes sonucu elde edilen gelir, derneğe bağışlandı.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir