TRT genç iletişimcileri desteklemeye devam ediyor

Efecan Sezgin-Dilara Arısan

*Türkiye’nin yarınlarını inşa edecek gençlerin, nitelikli ve özgün projeler üretmeleri amacıyla düzenlenen “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması” için son başvuru tarihi 3 Mayıs.

 TRT bu yıl beşincisini düzenlediği Geleceğin İletişimcileri Yarışması ile bir fikri, bir filmi, bir hikâyesi olan “Geleceğin İletişimcilerini” davet ediyor. 4 ana kategori ve 12 dalda düzen yarışmanın büyük ödülü ise 5 bin Türk Lirası. TRT Kurumundan ve medya alanındaki uzman kişiler ile akademisyenlerden oluşturulan jüri üyelerinin ilerleyen tarihlerde açıklanacağı belirtildi.

Yarışma ile TRT, sahip olduğu değerleri ve birikimi geleceğin iletişimcileriyle paylaşarak Türkiye’nin kültür varlığına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmaya, ülkemizin yanı sıra Balkanlar, Orta Asya ülkeleri ile KKTC’deki üniversitelerin iletişim alanında eğitim gören lisans öğrencileri, 2018-2019 öğretim yılı içinde hazırladıkları Türkçe ya da Türkçe altyazılı eserlerle katılabilecekleri açıklandı. Önceki yarışmalara katılan öğrencilerin, eski eserleriyle başvuru yapamayacakları ve eserlerini www.trtgeleceginiletisimcileri.com adresi üzerinden sisteme yükleyerek yarışmaya katılabilecekleri bildirildi.

Egeli iletişimciler iddialı

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yarışmaya deneyimli öğretim üyelerinin destek ve katkılarıyla katılması bekleniyor. Gazetecilik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Rana Beyza Öztürk, “Ders kapsamında hazırladığım bir araştırma haberini öğretim üyemizin tavsiyesi üzerine İnternet Haberciliği dalında aday göstermeyi planlıyorum. Umarım fakültemizi en iyi şekilde temsil ederim” diye konuştu.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Nejla Özge Alban ise, “Belgesel ve kısa film dallarında yarışmaya arkadaşlarımla birlikte katılmayı düşünüyoruz. Fakültemizin ve öğretim üyelerimizin desteği sayesinde iyi bir dereceye sahip olacağımızı düşüyorum” dedi.

Hangi kategorilerden oluşuyor?

Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışma, Radyo Yayıncılığı, Televizyon Yayıncılığı, Haber Yayıncılığı ve İnternet Yayıncılığı olarak 4 ana daldan ve 12 alt kategoriden oluşuyor. Yarışma için birincilik ödülleri 5 bin TL, ikincilik ödülleri 4 bin TL, üçüncülük ödülleri ise 3 bin TL olarak belirlendi. Son başvuru tarihi 03 Mayıs 2019 olarak açıklanırken, finale kalan eserlerin ise 21 Mayıs 2019 tarihinde duyurulacağı ve sonuçların Haziran ayı içerisinde ilan edileceği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir