“İzmir’de Cumhuriyet Dönemi Temel Sağlık Hizmetlerinin Tarihi Sergisi”

Ege Üniversitesi’nde, Cumhuriyetin kuruluşunun 96’ıncı yılı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete iştigalinin 81’inci sene-i devriyesi dolayısı ile Ege Üniversitesi bünyesinde düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” programı kapsamında EÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından “İzmir’de Cumhuriyet Dönemi Temel Sağlık Hizmetlerinin Tarihi Sergisi” sergisi açıldı.

 EÜ Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisinde açılan sergide EÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsabel Raika Durusoy Onmuş’un araştırmaları sergilendi.

Sağlık hizmetlerinin Cumhuriyet ve öncesi dönemde İzmir çevresinde nasıl geliştiği hakkında bilgi verilen sergide, sağlık sektörünün kuruluşundan itibaren geçirdiği değişim ve dönüşümleri anlatan geniş çaplı yazılı ve görsel bilgi yer aldı. Sergide konuşan Prof. Dr. İsabel Raika Durusoy Onmuş, “Tarihe olan ilgim dolayısı ile yaptığım araştırmalarda edindiğim bilgilerde İzmir’in sağlık hizmetleri konusundaki gelişimini Cumhuriyet öncesi dönemde çalışmış olan kişilerle de röportajlar yaparak açıklamaya çalıştım. Osmanlı döneminde sağlık hizmetlerinin durumu neydi, nasıl başladı ve nasıl gelişti sorularına cevap aradığım araştırmamda halk sağlığı uzmanları ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışanlardan bilgiler edindim” dedi.

“İzmir’de Cumhuriyet Dönemi Temel Sağlık  Hizmetlerinin Tarihi   Sergisi”  8 Kasım 2019 tarihine kadar ilgililere açık olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir