EKAMİT, Kadına Yönelik Şiddete Farkındalık Yaratıyor

Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı önünde tanıtım standı kuran Karikatür ve Mizah Topluluğu(EKAMİT), yeni kayıtlarını almaya başladı. EKAMİT’in stantları yeni Egelilerden yoğun ilgi görüyor.

 Ege’nin olmazsa olmazı geleneksel Ege Mizah Fest’i ve Ege Üniversitesinin ilk karikatür ve mizah dergisi olan “Maytap”ı Ege Üniversitesi’ne kazandıran Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu(EKAMİT), kadına yönelik yapılan şiddete farkındalık yaratmak amacıyla farklı projeler oluşturuyor.

Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu gönüllüsü Feyza Ermaniş, “Topluluğumuz sadece karikatür ve mizaha yönelen bir topluluk değil. Kendi içimizde dört birimden oluşuyoruz. Bunlar; tasarım, sosyal sorumluluk, organizasyon-sponsorluk ve fotoğraf-video birimi olarak sıralanabilir” dedi.

İki yıldır sosyal sorumluluk birimi altında gerçekleştirdikleri “Ses Ver” farkındalık seminerleri hakkında bilgi veren Ermaniş, “Geçtiğimiz yıl güz döneminde kadına şiddete dikkat çekmek için elimizden geldiği kadar sosyal medya platformlarından, okul ve İzmir genelindeki dernekler ile ortak çalışarak projeler gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl bahar döneminde ise farkındalığımız “Kadına Ses Ver” idi. Kadınlara karşı şiddete farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan bir seminer gerçekleştirdik. Bu seminere Mor Çatı’nın kurucusu Canan Arın, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizatörü Sema Gür, TEDx Konuşmacısı Pınar Kanık ve TEDx Konuşmacısı Jülide Özenbaş katıldı.  Katılımcılar öğrencilerimize 1 gün boyunca kadına yönelik şiddet konusunda seminer verdi. Fotoğraf ve Video Birimi olarak ise kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla çektiğimiz videoda kadına şiddet anındaki ses kayıtlarıyla çekilmiş ve içerisinde görüntülerin bulunduğu bir çalışmamız bulunmakta, bu videoya EKAMİT TV’den ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

Bu yıl üyelerinden tekrar bu konuya yönelik farkındalık yaratma talebi alınırsa projenin devamını getirmeyi dilediklerini belirten Ermaniş, “EKAMİT olarak bu konu hakkında farkındalık oluşturmayı çok istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir