Genç Gazeteciden Gurur Veren Başarı

Adar, “Egeli olduğum için şanslıyım”

İZMİR(Ege Ajans)- Genç gazeteci Gökçe Adar ödüle doymuyor. Adar, “2019 Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması Jüri Özel Ödülü”, 8. Bergama Şakir Süter Gazetecilik Yarışması Bergama’yı Sevenler Derneği Ahmet Eroğlu Özel Ödülünün sahibi oldu.

Mesleğe öğrencilik yıllarında spikerlik ve muhabirlik yaptığı Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezinde ilk adımı attığını söyleyen Adar,  “Ege Ajans ve Ege Üniversitesi TV’sinde öğrendiğim bilgiler ışığında, çalıştığım kurumlarda kendimi geliştirdim, geliştirmeye devam ediyorum. Herkese; Ege Üniversitesi’nin sadece bir okul olmadığını ayrı bir hayatın olduğunu söylüyorum. Ben bu hayatı yaşadığım ve hayal ettiğim mesleğe okulumun olanakları sayesinde adım attığım için tüm Egeliler gibi çok şanslıyım” dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu genç gazeteci Gökçe Adar, gazetecilik mesleği ve aldığı ödüllerle ilgili konuştu. Adar, “2019 Gazetecilik Bölümü mezunuyum. Üçüncü sınıfta zorunlu stajımı 9 Eylül Gazetesi’nde yaptım. Staj sonrası, muhabirlik görevinde devam etmemi istediler. Her zaman hayalini kurduğum gazetecilik mesleğine aldığım bu teklif sayesinde başladım. Yaklaşık bir yıldır 9 Eylül Gazetesi’nde haber muhabiri olarak çalışıyorum. Bir alışveriş merkezinde down sendromlu çocukların çalıştığı ‘İyilik Atölyesi’ kafesinin kapanacağı duyumunu almıştım. Kafeye giderek hem çocukların aileleriyle hem de kafenin sahibiyle görüştüm ve kafenin kapanacağı haberini yazdım. Haber yayınlandıktan sonra, çeşitli haber ajanslarında ve internet sitelerinde yayınlandı. Haberin yayılmasının ardından çeşitli kampanyalar başlatıldı. Sanatçı Haluk Levent konuya dahil olarak, kafenin kapatılmaması için yardım edeceğini duyurdu. Bu gelişmeler üzerine, konuya dair 5 tane daha haber yaparak, kafenin kapatılmaması için çağrılar yaptım. Yapılan haberler ve kampanyalar sonrasında, kafenin sahibi, kafeyi kapatmaktan vazgeçti. Şu an kafe faaliyetine devam ediyor. Bu haber sonrasında, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Şehit Gazeteci Hasan Tahsin anısına düzenlenen, 2019 Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Teşvik Yarışması’nda ‘İyilik Atölyesi Kapanacak’ haberimle Jüri Özel Ödülü’nü kazandım.” diye konuştu.   

Egeli başarılı mezun

Adar, “İkinci ödülümü “İlacı Halk Müziği Oldu” haberimle aldım. Haberimi, 26 yaşına kadar hiç konuşmayan ve Türk Halk Müziği korosuna katıldıktan sonra konuşmaya başlayan ve müzik sayesinde yüzde 80 engellilik oranının, yüzde 40’a düşen otizmli bir genç kızın hikayesinden aldım. Gösterdiğiniz emeğin size tebrikler ve başarı dilekleriyle geri dönmesi tarif edilemez bir duygu. Kazanılan bu başarının arkasında elbette çalıştığım kurum kadar, 4 yıl emek verdiğim, eğitim aldığım fakültemin de çok büyük etkisi var. Üniversite birinci sınıftan 3’üncü sınıfa kadar, Ege Üniversitesi TV’sinde, muhabirlik ve spikerlik yaptım. Spikerlik yaptığım dönemde, Youtube’a yüklenen sunduğum programlar sayesinde, programları izleyen Egetürk TV’sinin Genel Yayın Yönetmeni bana ulaşarak, TV’de sunduğum programı kendi kanalında sunmamı teklif etti. Formatını biraz değiştirerek, ulusal kanal olan Egetürk TV’de, Youtube’a yüklenen videolarım sayesinde haber spikerliği yapmaya başladım. Bu süreçte; hem hocalarım hem de kurumda çalışan meslek büyüklerim bana çok yol gösterdi. Ege Üniversitesi TV, beni hayallerime ulaştıran ilk adım oldu. Fakültemizdeki olanaklar biz genç iletişimciler için büyük bir nimet, büyük bir fırsat. Mesleğe başlamadan önce, bizleri sektöre hazırlıyor, kampüs içerisinde gittiğimiz haberler bize muhabirliği öğretiyor.  Ege Ajans ve Ege Üniversitesi TV’sinde öğrendiğim, tecrübe ettiğim bilgiler ışığında, çalıştığım kurumlarda kendimi geliştirdim, geliştirmeye devam ediyorum. Herkese; Ege Üniversitesi’nin sadece bir okul olmadığını ayrı bir hayatın olduğunu söylüyorum. Ben bu hayatı yaşadığım ve hayal ettiğim mesleğe okulumun olanakları sayesinde adım attığım için tüm Egeliler gibi çok şanslıyım.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir