EÜ’de “Mükemmeliyetin Yayılımı ve Katılımın Genişlemesi Alanı Bilgi Günü” Etkinliği

Resul Keleş

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EÜ BİLTEM TTO) tarafından “TÜBİTAK” işbirliğinde  “Ufuk2020 Programı Mükemmeliyetin Yayılımı ve Katılımın Genişletilmesi Alanı Bilgi Günü” gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Ulusal İrtibat Noktası Zeynep Ceren Nurata’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Ufuk2020 Mükemmeliyetin Yayılımı Ve Katılımın Genişletilmesi Alanı’nın genel yapısı, endüstriyel liderlik ve rekabetçilik, bilimsel mükemmeliyet, toplumsal sorunlara çözümler ve widening alanı hakkında bilgiler verildi. Etkinliğe her yaş grubundan katılımcı ilgi gösterdi.

Etkinlikte Konuşan Zeynep Ceren Nurata, “Avrupa Birliğine giren bir sürü ülke var. Ama bu ülkelerin araştırma, geliştirme ya da inovasyon kapasiteleri birbirine çok denk değil. Dolayısıyla bu dengesizliği birazcık daha denkleştirebilmek için bir şeyler yaparsak, Avrupa’nın inovasyon performansını artırabiliriz. Avrupa’daki yetenek havuzuna ulaşabilir ve yetenekleri ortaya çıkarıp bunları kullanmak konusunda daha olumlu adımlar atabiliriz. Dolayısıyla ‘Spreading Excelence and Widening Participation’ programı, ülkeler arasındaki araştırma geliştirme ve inovasyon farklılıklarının tespit edilmesinden sonra ortaya çıkıyor” dedi.

Araştırmacılara yönelik yapılacak olan etkinlikte; Ufuk 2020 Mükemmeliyetin Yayılımı ve Katılımın Genişletilmesi Alanı Genel Yapısı,  Ufuk 2020 Destek ve Ödül Programları, Eşleştirme (Twinning) Programı Proje Önerisi Sunma Süreci ve Mükemmel Araştırmacı/Yönetici Davet Etme (ERA Chairs) Programı hakkında sunumlar yapılarak, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Ufuk 2020 Programı kapsamındaki Mükemmeliyetin Yayılımı ve Katılımın Genişletilmesi Alanı (Spreading Excellence and Widening Participation), AB üye ülkeleri ve Türkiye gibi genişleme (widening) ülkelerinde bulunan üniversite ve araştırma merkezleri arasındaki Ar-Ge kapasite ve proje geliştirme yeteneği farklılıklarını azaltmak ve merkezler arası aktif işbirliği ağları oluşturmaya yönelik çalışmaları desteklemeyi amaçlıyor. Twinning ve ERA-Chairs bu alandaki widespread çağrısı kapsamında desteklenen programlar arasında yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir