Ege’de Hemşirelik Haftası Ortak Programla Kutlandı

“Hemşire Öncü Bir Ses Sağlık Bir İnsan Hakkıdır’

Ege’de Hemşirelik Haftası Ortak Programla Kutlandı

   Seray Açar – Asena Karcıer

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Hemşirelik Haftası Ortak Programı” gerçekleştirildi. Programa, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel, Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, Hemşirelik Hizmetleri Müdür Vekili Yüksek Hemşire Hatice Gözmen, hemşireler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “63 yıllık Ege Üniversitesi,  ülkemizin ilk üniversitelerinden birisidir. Üniversitemizin kuruluşundaki üç eğitim kurumundan birisi Hemşirelik Fakültemizdir. Türkiye’de ve Avrupa’da hemşirelikte ilk lisans eğitiminin başladığı Hemşirelik Fakültemizde bu özel ve anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu yılın uluslararası hemşirelik haftası teması ‘Hemşire Öncü Bir Ses Sağlık Bir İnsan Hakkıdır’. Hemşirelik gibi, insanların en savunmasız dönemlerinde ihtiyaçlarını karşılayan başka bir meslek yoktur. Hemşireler; bireyin, ailenin ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hastalık halinde iyileştirilmesine yönelik önemli hizmetler yürütmektedir. Hemşireler; hastalar ve aileleri ile en çok zaman geçiren sağlık profesyonelleridir. Bireylerin yasal haklarını korur ve gerektiğinde hakkını aramasına yardım ederler. Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi gençlerimizi bu onurlu mesleğe hazırlayarak, çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu sene de geçmiş seneler gibi profesyonel 490 mezun hemşireyi sağlık örgütüne dahil edecektir” dedi.

Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, hemşirelik mesleğinin öneminden bahsederek tüm hemşirelerin ve hemşire adaylarının “Hemşirelik Haftası”nı kutladı. Prof. Dr. Aykar, sağlık hakkını en iyi hemşirelerin savunacağını belirterek, “Güçlü sesin, Türkiye’deki güçlü destekçisi olacağız” dedi.

Hemşirelik Hizmetleri Müdür Vekili Yüksek Hemşire Hatice Gözmen, hemşirelik mesleğinin insanı merkez alan ve  çok yönlü bir meslek olduğunu söyledi. Gözmen, “Geçmişten günümüze dek sosyal, kültürel ve teknolojik değişimlerle kendini yenilemeyi, sanatsal yönüyle ise sürekli en doğruyu ve en güzeli aramayı gerektiren, insan sevgisi, şefkati, bilgiyi ve beceriyi yoğurmuş kutsal bir meslektir hemşirelik” dedi. Gözmen, meslektaşlarının Hemşirelik Haftası’nı kutladığını ve 2017 Kasım ayında, Cemile Akpınar başta olmak üzere vefat eden tüm meslektaşlarını saygıyla andığını dile getirerek sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir