EÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu’ndan “Akademik Yayın Dil Destek Birimi”

Ege’de “Güz Dönemi Yabancı Dil Kursları” başlıyor

EÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu’ndan “Akademik Yayın Dil Destek Birimi”

Nazlı Ersözlü-Bayram Küçükyağcı

Ege Üniversitesi(EÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde  “Akademik Yayın Dil Destek Birimi” kurularak hizmet vermeye başladı.

Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Yayın Dil Destek Birimi, EÜ’de görev yapan akademisyen, araştırmacı ve lisansüstü öğrencilerinin İngilizce olarak hazırladıkları makale, bildiri ve diğer bilimsel çalışmalarının teknik açıdan incelenip gerekli düzeltilerin yapılması amacıyla kuruldu. Birim, Akademik Dil Redaksiyon ve Çeviri, Akademik Dil Öğretim Programları(Akademik Okuma, Akademik Yazma,  Akademik Konuşma) hizmetlerini sunuyor. Birim çalışanları Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde yer alan öğretim görevlilerinden oluşuyor.  Akademik Dil Redaksiyon ve Çeviri hizmetinin işlem süresi, redaksiyonu ya da çevirisi yapılacak olan metnin içeriği, terminolojisi ve alanına göre değişiklik gösterse de, redaksiyon veya çevirinin tamamlanmasında temel olarak 15 günün aşılmaması hedefleniyor.

“Güz Dönemi Yabancı Dil Kursları”

Ege Üniversitesi(EÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu yabancı dil kursları, güz döneminde de kursiyerlere eğitim veriyor. Herkese açık olan eğitim kapsamında gerçekleştirilecek “Güz Dönemi Yabancı Dil Kursları” başvuruları başladı. Kurslar, Genel İngilizce Kursu, Genel İngilizce Konuşma ve Çeviri,  Yüksek Lisans Yabancı Dil(İngilizce) Yeterlilik Sınavına Hazırlık, PTE Academic, YDS, YÖKDİL, IELTS başlıkları altında bulunuyor.  İngilizce dil kurslarının yanı sıra diğer dil kurslarına başvurmak isteyen adaylar için ise Genel Almanca, İspanyolca ve İtalyanca dili seçenekler arasında yer alıyor.

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kurslar Koordinatörü Öğretim Görevlisi Şule Ar, “Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Özel Yabancı Dil Kurslarına devam ediyor. Her yıl güz, bahar ve yaz dönemlerinde açılan kurslar, herkesin katılımına açık ve yoğun talep görüyor. Deneyimli öğretim görevlileri kadrosu tarafından verilen yabancı dil kursları için 2019-2020 yılı güz dönemi kayıtları başladı. Her ihtiyaca uygun kurslarımız var. Dil öğrenmek ve dilini geliştirmek isteyenleri bekliyoruz ” dedi.

Başvuru işlemleri ve detaylı bilgiler, Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinde (www.ydy.ege.edu.tr) yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir