Demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümü EÜ’de dolu dolu kutlanacak

Ege Üniversitesi “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri”

 Demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümü EÜ’de dolu dolu kutlanacak

Ege Üniversitesi’nde; Türk milletinin demokrasiye olan inancı ve bağlılığının gelecek nesillere aktarmak amacıyla  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri” gerçekleştirilecek. Demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümü sebebiyle Ege Üniversitesi’nde düzenlenecek olan etkinliklerde şehitler yâd edilecek, gazilere minnet ve şükranlar sunulacak. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri” kapsamında Ege Üniversitesi’nde bir dizi program gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Genelgesi” kapsamında tüm yurt genelinde olduğu gibi Ege Üniversitesi’nde de Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde akademik ve idari bilimler tarafından; sergi, panel, konferans, belgesel, kamu spotu, şiir ve kompozisyon yarışmalarının yanı sıra demokrasi nöbeti, şehit ve gazi yakınları gezisi ile şehitler için lokma hayrı yapılacak.

EÜ’de etkinlikler, 12 Temmuz Cuma Günü saat 10.00’da EÜ Büyük Spor Salonu önünden yapılacak “Anma Töreni ve Demokrasi Yürüyüşü” ile başlayacak. Aynı gün Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde, saat 10.30’da Yazar Dr. Selçuk Türkyılmaz tarafından “Dinde İstismar, Düşüncede Yabancılaşma, Devlette İhanet: FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimi” konulu konferans verilecek. Konferans sonunda Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi önünde 15 Temmuz şehitleri için lokma dökülecek.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 12-19 Temmuz tarihleri arasında Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resim Sergisi” düzenlenecek. Ayrıca  15 Temmuz  günü, İzmir Konak Meydanında Üst Yönetim ve öğrenciler ile “Demokrasi Nöbeti” tutulacak.

Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında 11 Temmuz 2019 tarihinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitler için Lokma hayrı yapılacak.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 12 Temmuz tarihinde saat 11.00’de Bilim Sanat Amfisi Koridorunda Anadolu Ajansı Arşivinden oluşan “15 Temmuz Fotoğrafları” sergilenecek. Yine aynı tarihte Bilim Sanat Amfisinde saat 10.30’da “Türkiye’de Demokrasi ve Darbeler” konferansı gerçekleştirilecek. Ayrıca 15 Temmuz Haftası süresince Diş Hekimliği Fakültesi Hasta Bekleme Salonlarında “Belgesel Sunumu” yapılacak.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 16 Temmuz tarihinde saat 10.30’da Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda “Eğitim ve Demokrasi” konferansı Dr. Öğretim Üyesi Hülya Gölgesiz Gedikler katılımıyla  düzenlenecek. Ege Üniversitesi Gözlemevi ve Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 15 Temmuz şehitlerinin birinci derece yakınları ve gazilerine yönelik Ülkemizin gökbilim ve uzay çalışmaları hakkında bilgilendirme konferansı ve güneş gözlemi yaptırılacak. “Şehit Yakınları ve Gazilerimize Gökbilim Konferansı ve Gökyüzü Gözlemi” 15 Temmuz gününde Ege Üniversitesi Gözlemevinde gerçekleştirilecek. Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 12-19 Temmuz tarihleri arasında Merkez Kütüphanesi zemin katında “15 Temmuz ilgili Ege Üniversitesi Kütüphanesinde bulunan Yayınlar” kitap sergisi gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Radyo Ege Kampüs ve EÜTV’de yayınlanmak üzere “Kamu Spotu” gösterilecek.  Ege Üniversitesi Türk Dili Bölümü ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü konulu şiir ve kompozisyon yarışması düzenleyecek. Lisans öğrencileri düzeyinden yapılacak olan yarışma 11 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü 15 Temmuz darbe girişiminde, Türk Milletinin temel değerlerinden birisi ola İslam dinini kullanmak suretiyle emperyalist güçlerle ittifak kuran vatan ve milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden FETÖ terör örgütü ve bağlantılı olan güçlerin ülkemize dönük içi savaş başlatmak amacıyla yürüttüğü kuşatma faaliyetini tahlil etmek üzere “15 Temmuz Üzerine Bir Tahlil” konulu konferans gerçekleştirilecek. Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Şen’in katılımıyla Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan etkinlik 11 Temmuz tarihinde saat 10.30’da yapılacak.  Ege Üniversitesi İzmir Uygulama ve Araştırma Merkezi 16-19 Temmuz tarihleri arasında İzmir Uygulama ve Araştırma Merkezi Sergi Alanında  “Demokrasi” konulu fotoğraf sergisi yapılacak.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından “Millet Bahçelerinin Peyzaj Tasarımı Açısından İrdelenmesi” konulu TÜBİTAK Bursiyer Semineri verilecek. Seminer, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Toplantı Salonu’nda 18 Temmuz günü gerçekleştirilecek.

Ayrıca tüm bu etkinlikler Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Ege Ajans Haber Merkezi tarafından takip edilerek haberleştirilecek. Yapılan haberler ulusal ve yerel medya kuruluşlarının yanı sıra Ege Üniversitesi Televizyonunu, Radyo Ege Kampüs ve Kalem Gazetesi’nin yanı sıra Ege Üniversitesi Web sayfası ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir