Ege’den “Uluslararası Dergilerde Yayınlama ve Araştırma Yaygınlaştırma” semineri

Gülden Metin – Deniz Sahil – Erhan Ozan Acıdere

Ege Üniversitesi (EÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) Konferans Salonunda “Uluslararası Dergilerde Yayınlama ve Araştırma Yaygınlaştırma (Publishing in International Journals and Disseminating Research)” semineri gerçekleştirildi. Seminere İİBF Dekanı Prof. Dr. Özlem Önder, İİBF İşletme Bölümü Uluslararası Yönetim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Şentürk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. EÜ İİBF tarafından düzenlenen seminerde, kadın ve toplumsal cinsiyet üzerine çalışmalar yapan Dr. Maria Tsroufli, konuşmacı olarak yer aldı. Seminer, uluslararası alanda akademik çalışmalar yapacak olan kişilerin çalışmalarını yayınlamalarında en iyi kararları vermelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlendi.

Uluslararası dergilerin, makaleleri yayımlarken sadece İngilizcenin nasıl kullanıldığından ziyade, çalışmaların politik ve kültürel yönüne de önem verdiğini söyleyen Dr. Tsroufli; “Akademik yayında bulunacak kişiler, öncelikle kendi alanlarında çalışma yapan uluslararası dergileri incelemeli; o derginin hedeflerinin, misyonlarının ve dünyaya bakış açılarının kendi çalışmalarına uygun olup olmadığını araştırmalı” diye konuştu. Dr. Tsroufli, ayrıca akademik çalışmalarda geniş bilgi toplamanın seçilen alan dışındaki alanlarda da kullanılabilir olduğunu vurguladı.

Dr. Maria Tsroufli, “Benim alanım sağlık üzerineydi. Fakat kadın ve toplumsal cinsiyet üzerine araştırma yaptıktan sonra hem sosyal bilimler dergilerinde hem de sağlık dergilerinde çalışmalarım yayımladı. Bu sayede bir çalışma ile birden fazla alanda çalışmalarım görülmüş oldu” dedi.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin katılım gösterdiği seminer, soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir