Özel Eğitim Öğrencilerine “Diş Sağlığı Taraması ve Eğitim Semineri”

Tutku Arslan- Gülden Metin- Abidin Şahin

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sürekli Eğitim Merkezi(EGSEM) iş birliği ile “Diş Sağlığı Taraması ve Eğitim Semineri” gerçekleştirildi. Program kapsamında Hasan Tahsin Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine ağız ve diş taraması yapılarak, ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirme eğitimi verildi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen Diş Sağlığı Taraması ve Eğitim Seminerine; EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ, Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimleri Bölümü Pedodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri  Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz katıldı.

“Flor kullanımına dikkat edilmeli’’

Seminerde öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendiren Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtladı. Prof. Dr. Sabah, diş sağlığında flor kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtirken, florun sadece diş hekimi koltuğunda kullanılması tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerin hem eğlendiği hem de bilgilendiği seminer sonunda katılımcı hocalara “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.  Seminerin ardından öğrenciler, gruplar halinde diş taramasına götürüldü. Her birinin diş taraması Ege Üniversitesi diş hekimleri tarafından yapıldıktan sonra öğrencilere doğru diş fırçalaması hakkında uygulamalı eğitim verildi.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir