Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü’nün “Öğretim Elemanlarına Yetkinlik Kazandırma Kursları” devam ediyor

Prof. Dr. Abay, “Öğretimde kaliteyi artırmak istiyoruz”

Seray Açar

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen, öğrenci merkezli öğrenme yöntemleri konusunda öğretim elemanlarının yetkinliklerini artırılması amacı taşıyan kurslar devam ediyor.

EÜ Eğitim Fakültesi’nde, Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen “Öğretim Elemanlarına Yetkinlik Kazandırma Kursları” kapsamında “İnfografik Eğitimi” yapıldı.  Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Fırat Sarsar’ın verdiği eğitime Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay da katıldı. Öğretim elemanlarına infografik çalışmalarına dair teorik bir eğitim veren Dr. Öğretim Üyesi Fırat Sarsar, daha sonra öğretim elemanlarına uygulama yaptırdı.

Eğitimin Ege Üniversitesi öğretim elemanlarına yetkinlik kazandırma amacını taşıdığını belirten Prof. Dr. Abay, “Öğretim elemanlarına öğretme konusunda çeşitli kurslar düzenliyoruz. Öğretim elemanlarının en rahat katılabilecekleri zaman dilimi olarak da öğle arasını seçtik. Ege Üniversitesi bünyesinde oluşturduğumuz Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü’nün bir faaliyeti olarak bu kurslar devam edecek. Bunu sürekli, devamlılığı sağlayacak şekilde organize ettik” dedi.

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Abay, öğretimde kaliteyi artırmak istediklerini ve bunu en kısa sürede gerçekleştirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Aslında amacımız öğrencilerin eğitimdeki kazanımlarını artıracak, öğretim yöntemlerini öğretim elemanlarımıza benimsetmek istiyoruz. Öğrencinin aynı zamanda sınıf dışı öğrenme konusunda da öğretim elemanlarının bazı becerilere sahip olması gerekiyor. Bu kurslar onları kazandırmaya vesile olacak” diye konuştu.

“Dijital uygulamaları daha rahat kullanabilecekler”

Kursların Mayıs ayına kadar süreceğini söyleyerek, yaz ayları içinde ayrı bir kurs planının mevcut olduğunun haberini de veren Dr. Öğretim Üyesi Sarsar, “Öğretim üyelerinin derslerinde kullanabilecekleri, öğretimsel kaliteyi etkileyecek, arttırabilecek süreçlere yönelik kullanabilecekleri internet araçları var.  Ayrıca zaten YÖK’ün dijitalleşme konusunda öğretim kurumlarına tavsiyesi var. Daha sonra  öğrenme yönetim sistemiyle ilgili eğitimler de olacak. Bu eğitimler yaz döneminde, tüm hocalarımızın da katılacağı ana eğitim şeklinde gerçekleşecek. Devamında, fakültelere gidip yavaş yavaş tüm hocalarımızın farkındalığını artıracak uygulamalı eğitimlerle de kendi ders materyallerinin dijital ortamda öğrencilerle buluşmasını sağlayacağız” diyerek, bu uygulamanın Ege Üniversitesi’nin kısa vadedeki misyonlarından bir tanesi olduğunun altını çizdi.

Öğretim elemanlarının kursların isimlerine ve zamanlarına, Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü sitesinden ulaşabileceğini ve diğer faaliyetler hakkında bilgi edinebileceğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Sarsar,  ayrıca. öğretim elemanlarının online olarak kendi kayıtlarını gerçekleştirebileceklerini söyledi. Dr. Öğretim Üyesi Sarsar, son olarak, Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilen kursların 30 kişilik sınırlı kontenjan ile başlatıldığını, ancak öğretim elemanları, kurslar tekrarlanacağı için kendilerine uygun zaman dilimi ve kursu seçme imkânına sahip olabildikleri bilgilerini verdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir