Ege’de “Yüzleşme- Hatalar Üzerine Denemeler” sergisi

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen, EÜ Kültür ve Sanat Danışma Kurulu ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının katkıları ile hazırlanan “Yüzleşme- Hatalar Üzerine Denemeler” sergisi sanatseverlerle buluştu. Ege Üniversitesi (EÜ) Etnografya Müzesi Sergi Salonunda düzenlenen etkinlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Doç. Dr. Sedef Acar’ın çalışmaları sergilendi. Sergiye, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Canan Fisun Abay,  Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

Sergide konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “ Ege Üniversitesi olarak sanata ve sanatçıya her zaman önem veriyoruz. Bugün de burada çok değerli bir sanatçımızın eserlerini göreceğiz. Kendisine sanata verdiği katkılardan dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Sanatçı Doç. Dr. Sedef Acar, sergiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Rektör Prof. Dr. Budak’a ve katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür etti. Sergi sonunda Prof. Dr. Budak, sanatçı Acar’a “Teşekkür Belgesi” verirken sanatçı Acar da Prof. Dr. Budak’a çalışmalarından bir eser hediye etti.

Yüzleşme-Hatalar üzerine denemeler, jakarlı dokuma kumaşlardan oluşan serginin teması hataların olumlu olarak geri dönüşüne dayanıyor. Tasarımlar yoluyla elektronik dokuma tezgâhına bilerek yaptırılan hatalar kesme, keçeleştirme gibi yöntemlerle bir görsel anlam kazanıyor. Seçilen bu yol, insanoğlunun hatalara karşı gösterdiği hoşgörünün ortaya koyduğu iyilik haline göndermeler yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir