Ege Üniversitesi’nde Erol Sayan’a Vefa Konseri

Emine Güner-Semiha Özkul-Ayşe Kartal

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nda,  “Siyah Beyaz Tuşlarla Erol Sayan Besteleri” etkinliği gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Konservatuvar Etkinlik Salonu’nda yapılan etkinlikte,  Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Çağrıhan Erkan’ın gerçekleştirdiği piyano resitali eşliğinde Bestekar Erol Sayan’ın en sevilen parçaları dinleyicilerle buluştu. Etkinliğe, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Zeynel Demir’in yanı sıra öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 Büyük Türk müzik bestecilerine ve ozanlarına vefa konserlerinin ikincisini düzenlediklerini söyleyen Dr. Çağrıhan Erkan; “Bestecilerimizi anmak çok güzel bir şey. Türk müziğimizde önemli bestelerin eserlerini piyano ile yorumlamak benim için çok mutluluk verici. Doğaçlama olarak yorumladığım parçalarla onları da anmış oluyoruz. Seyircinin enerjisi de bana geçince ortaya çok güzel şeyler çıkıyor.  Bir proje haline getirdiğimiz bu konserlerimiz ilerleyen günlerde Refik Ersan, Kaptanzade Ali Rıza Efendi gibi bestecilerin ve halk ozanlarının eserleriyle devam edecek” dedi.

Erol Sayan’ın; “Yoksun Diye Çiçekler Açmıyor”, “Bana Bir Aşk Masalından Şarkılar Söyle”, “Sizdendir”, “Kalbe Dolan İlk Bakış Unutulmaz”, “Aşk Denen Ateşe Yanalım Mı”, “Geçsin Günler Haftalar Aylar Yıllar” gibi eserlerinin icra edildiği konserde Çağrıhan Erkan’a, “Kalbe Dolan İlk Bakış Unutulmaz” ve “Aşk Denen Ateşe Yanalım Mı?” eserlerinin icrasında  kardeşi Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Seher Erkan  da eşlik etti.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir