Önceden hazırlıklı olmak hayat kurtarır

Ege’de “Acil Durum Sempozyumu” yapıldı

Önceden hazırlıklı olmak hayat kurtarır

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesinde(EÜ) “Önceden Hazırlıklı Olmak Hayat Kurtarır” ana başlığında “Acil Durum Sempozyumu” gerçekleştirildi. EÜ Su Ürünleri Fakültesi Binbir Gıda Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Kuzey Ege Arama Kurtarma ve TMMOB’den İzmir Ziraat Mühendisleri ve Kimya Mühendisleri Odası, AKUT, EBSO ve ITO’dan temsilciler ve akademisyenler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Sempozyumumuzu ‘Önceden Hazırlıklı Olmak Hayat Kurtarır’ teması ile gerçekleştiriyoruz. Programımız kapsamında yaşanılan afet ve acil durum olayları karşısında; bilim ve teknolojideki yeni gelişmeler çerçevesinde sorunların çözümüne yönelik yeni metotları ve yaklaşımları alanlarında uzman katılımcılar masaya yatıracaklar.  Bu konuda üniversiteler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen sempozyumun verimli geçmesini diliyorum. Emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fazilet N. Alayunt, sempozyumda alanında uzman konuşmacılar tarafından; sabotajlar, bomba ve patlayıcı maddeler, tehlikeli kimyasallar, doğal afetler ve tüm engelli gruplar ve hareket kısıtlılığı olanlarla ilgili acil önlemler ve uygulama örnekleri hakkında bilgi verildiğini belirtti.

Ege Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Fazilet N. Alayunt, Doç. Dr. Fatih Perçin, Dr. Öğr. Üyesi Canan Uraz ve İş Güvenliği Uzmanı Murat Akar, Ege İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu (ISFED) Başkanı Mahmut Çamlı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (İSGDER) Başkanı Mahmut Cihan tarafından düzenlenen sempozyumda, üç oturumda dokuz konuşmacı yer aldı.

Doç. Dr. Fatih Perçin başkanlığındaki ilk oturumda; Sabotaj ve Tesis Güvenliği, Kimyasal Riskler ve Kimyasallarla Çalışmalarda Acil Durum, Patlayıcı Ortamlar ve Acil Durum Önlemleri konuları tartışıldı. Başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Canan Uraz’ın yaptığı ikinci oturumda ise; Doğal Afetler ve Acil Durum Davranışları, Acil Durum ve Senaryolarında Tüm Engel Gruplarının ve Hareket Kısıtlılığı Olanların Göz Ardı Edilmesi, Acil Durum Planlama Esasları ve Ekiplerin Oluşumu gibi konular ele alındı. Üçüncü oturumun başkanlığını Biyolog Ayşegül Akgök yaptı. Oturumda; Acil Durum ve Mevzuatı, Acil Durum ve Senaryoları ve Uygulama Örnekleri ve Acil Durumun Hukuki Sonuçları gibi konular işlendi.

İş güvenliği uzmanları ve acil durumlar-afet yönetimi konusunda çalışanların çoğunluğunu oluşturduğu katılımcılar konuşmacılara sorularını ve katkıları iletme fırsatı bularak bilgi paylaşımında bulundular. Tüm gün devam eden sempozyum sonunda, düzenleme kurulu tarafından konuşmacılara plaket, katılımcılara da katılım belgesi takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir