Nitelikli ve Donanımlı Çocuk Gelişimciler Ege’de Yetişecek

İZMİR (Ege Ajans)-  Sağlık alanında yaptığı atılımlar ve verdiği kaliteli eğitim ile dikkat çeken Ege Üniversitesi(EÜ), bu alandaki programlarına bir yenisini daha ekledi. EÜ Ödemiş Sağlık Yüksekokulu’nda “Çocuk Gelişimi” bölümü açılmasına dair yapılan teklifin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından kabul görmesi ile söz konusu bölüm resmen kurulmuş oldu.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, bireylerin kişilik özelliklerini çocukluk yıllarında kazandığını ve bu bağlamda çocuk gelişimi eğitiminin son derece önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Budak, “Ödemiş Sağlık Yüksekokulu bünyesinde açtığımız ‘Çocuk Gelişimi’ bölümümüz kapsamında, 0-18 yaş arasındaki tüm bireylerin eğitimine yönelik çocuk gelişimcileri yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çocukların; fiziksel, motor, duygusal, sosyal, zihinsel, dil vb. gelişimlerini ve öz bakım becerilerini değerlendirebilen, tüm gelişim ve beceri alanlarını destekleme konusunda çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan nitelikli ve donanımlı mezunları ilgili sektöre kazandıracağız. Tüm hocalarımıza başarılar diliyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Öğretim dili Türkçe olan programın kontenjan sayısı 40 olarak belirlendi.