Prof. Dr. Kumanlıoğlu Ege’de düzenlenen törenle emekli oldu

Güzelcan Şahin-Melike Deniz Halat-Baz Mohammad Yosufi

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanlarından Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu emeklilik yaşamına uğurlandı.  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisi’nde düzenlenen törene Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zehra Özcan, akademisyenler ve çalışanlar katıldı.

Prof. Dr. Kutsal Turhan, Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu’nun çok güzel hatıralarla ayrıldığını, gerek kurum adına gerekse insanlık adına çok önemli işlere imza attığını belirterek, “Binlerce öğrencinin hayatına dokundunuz. Onlarca, yüzlerce asistan, uzman yetiştirdiniz. Binlerce hastayı iyileştirdiniz. İnsanlığa hizmet etmiş olarak emekli oluyorsunuz. Hayatınızın en güzel günleri asıl bundan sonra başlıyor. Bizlerden kopmadan sağlıkla, yakınlarınızla geçireceğiniz çok güzel bir emeklilik hayatı diliyorum ve kurumumuz adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu

Törende konuşan Prof. Dr. Zehra Özcan, “Hocamız sadece çalışmamış, gezmesini de bilmiş. Türkiye içindeki seyahatlerinde uçak kullanmayıp kara yolunu tercih eder. Hedefine varana kadar geçtiği illerdeki hastalarını, dostlarını, meslektaşlarını ziyaret eder; son derece vefalıdır. Türkiye’nin her yerinde çalacağı bir kapısı vardır. Hocamız, bölümümüzün fiziki koşullarının daha iyi olması için gösterdiği çaba ve topladığı bağışlar ile zaruret halinde seferber olmayı bilmiştir. Hocamız, Nükleer Tıp Anabilim Dalı’nda pek çok meslektaşımızın önünün açılmasına vesile olmuştur, katkıları çok büyüktür” dedi.

“Yükselmenin Sınırı Yoktur”

Duygularını dile getiren Prof. Dr. Kumanlıoğlu, “Annem ve babam bilime, çalışmaya ve okutmaya çok önem verirdi. Sayelerinde o dönemden itibaren hedeflerimi belli yerlere, belli noktalara koyarak ilerlemeye çalıştım. Öğrencilik hayatımda benden küçüklerimi her zaman yardım ettim. Yükselmenin sınırı yoktur. Öğrencilerden özellikle istirhamım; kendilerini iyi yetiştirsinler. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden iyi insan ve en iyi uzman hekim olarak yetişmenin çabasını göstersinler. Başarılı olsunlar. Bu memleket hepimizin, bu memlekete hizmet edeceğiz. Değerli sınıf arkadaşlarıma, uzaktan, yakından gelerek buraya teşrif ettikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kampüsteki öğretim üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Tören, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ve Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zehra Özcan’ın, Kumanlıoğlu’na teşekkür plaketi vermesiyle son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir