Rektör Budak, “Egevizyon”a konuştu

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak Ege Üniversitesi TV’de yayınlanan “Egevizyon” programında açıklamalarda bulundu. Programın ilk bölümünde Prof. Dr. Budak,  Aliağa’da Ege Üniversitesine tahsis edilen arazi ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ege Üniversitesi’nin geleceğini inşa etmek için İzmir’de tüm toplumsal paydaşlarla ve kurumlarla irtibata geçtiklerini belirten Prof. Dr. Budak, “İzmir’de sanayinin en gelişmiş ilçesi olan Aliağa’da   bin 200 dönüm arazinin hükümetimiz ve Aliağa Belediyesi tarafından üniversitemize tahsis edilmesini sağladık. Burada ekonomik, teknolojik, sağlık ve sosyal bilimler dallarında insanlığın tarihi ufkunu belirleyen yeni bilimsel alanlar belirlenebilecek. Bu kurulacak birimler ile bölgenin ekonomik ve teknolojik alanda eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Aliağa’da Ege Üniversitesi’ne kazandırdığımız araziyi, tarihin akışına göre değişen bilim ve teknolojiye hatta gelecekteki teknolojik inovasyonlara uygun şekilde dizayn etmek istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmaları yaparken akademisyenlerin yanı sıra sanayicilerin de fikirlerini ve beklentilerini tespit etmemiz çok önemli. Ayrıca dev yatırımlara ev sahipliği yapan Aliağa’nın, eğitim anlamında daha üst düzeye gelmesi gerekiyor. Ege Üniversitesi olarak bölgeye eğitim anlamında ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

 EĞİTİM ÜSSÜ

Prof. Dr. Budak, “Bedelsiz olarak aldığımız araziyi ülkemize  en yararlı olacak şekilde düzenlemek istiyoruz. Gerek yeni bölüm ve fakülteler açarak, gerekse mevcuttaki meslek yüksekokulu ve bölümlerimizi güçlendirerek bölgenin tüm ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz de var. Donanımlı akademik kadromuz sanayicilerimizle ortak fikirler doğrultusunda devletimiz ile işbirliği içerisinde. Aliağa’yı, bölgedeki önemli yatırımlara kalifiye eleman sağlamak için eğitim üssü haline getirmek istiyoruz. Demir-çelik endüstrisinde ve petrokimya alanında söz sahibi olan Aliağa’daki öncü sanayi kuruluşlarımıza ziyaretlerimiz gelecek günlerde de devam edecek. Aliağa’da, Ege Üniversitesi’ne kazandırdığımız araziyi bilim ve teknolojiye en iyi şekilde en iyi şekilde dizayn etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız planlı olarak devam ediyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir