Hamdi Akatay ile “Dünyanın Ritmi”

Şahin Doğan – Gizem Güney

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı tarafından Aralık ayı etkinlikleri kapsamında, Hamdi Akatay öncülüğünde ‘Dünyanın Ritmi’ adlı atölye eğitimi düzenlendi.

Koordinatörlüğünü EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü Araştırma Görevlisi Onurcan Kaya’nın yaptığı atölye eğitiminde, ünlü darbuka virtüözü Hamdi Akatay, EÜ Konservatuvar öğrencilerinin unutulmaz bir deneyim yaşamasına olanak sağladı. Müzisyen babasının izinden giderek başlayan müzik hayatına İstanbul’da yaptığı çalışmalarla devam eden Hamdi Akatay, öğrencilere perküsyon eğitiminin inceliklerini anlattı. Eğitiminde, Doğu ve Batı türlerinin farklılıklarını vurgulayan Akatay, “Hint tekniği dünyada en çok yaygınlaştırılmış ve geliştirilmiş tekniktir, darbukaya kimlik kazandırmak, hak ettiği saygıyı göstermek için sadece darbuka çalmak yetmez ayrıca bu işin inceliklerinin de öğrenilmesi gerek” dedi.

Gençlere rehber olabilecek nitelikte “Evrensel Darbuka Metodu” adlı bir kitap hazırladığını söyleyen Akatay, sözlerinin ardından uygulamalı olarak ritim öğretisine başladı. Ritimler hakkında uygulamalı olarak bilgiler veren Akatay, tutuş tekniklerini de gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir