EBAT kuruluşunun 30. yılını bilimsel etkinlikle kutladı
Celil Altun-Aybike Göcekli
İZMİR(Ege Ajans) – Ege Bilimsel Araştırma Öğrenci Topluluğu kuruluşunun 30. Yılını bilimsel bir etkinlikle kutladı. “Nörobiyoloji Kış Okulu: Nöroplastisite’’ etkinliğinin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hepiniz bilim uğruna yola çıkmış neferlersiniz. Üniversitemizi ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere getirecek olan sizlersiniz” dedi.
Kuruluşunun 30. Yılını kutlayan Ege Bilimsel Araştırma Topluluğu (EBAT) Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Nörobiyoloji Kış Okulu:“Nöroplastisite” eğitimi düzenledi. Etkinliğe Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Saffet Gönül, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Koylu, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte alanında uzman öğretim üyeleri tarafından sunumlar gerçekleştirildi.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “EBAT’ın 30’uncu yıldönümünde gerçekleştirilen “Kış Okulu- Nöroplastisite” konusuna ilgili öğrencilerin bu alanda çalışmalar yapan ve uzman öğretim görevlilerinden ders alabilmeleri ve kendilerini geliştirmelerine uygun bir platform oluşturacaktır. Ayrıca Ege Üniversitesi öğrencilerinin ulusal düzeyde öğrenci toplulukları arasındaki öncü konumunu pekiştirecektir’’ dedi.
EBAT’ın bir öğrenci topluluğu olarak ülkemizdeki ilkler arasında yer aldığını ve hem ulusal hem uluslararası dergilerde bilimsel çalışmaları yayınlattığını söyleyen Prof. Dr. Necdet Budak, topluluğun öğrencilerin bilimsel yöntemi anlaması, bilimdeki gelişmeleri takip etmesi ve bilimsel işbirliklerinin artırılması amacıyla bilimsel araştırma çalıştayları düzenlenmekte olduğunu söyledi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından 1987 yılında kurulan öğrenci topluluğu EBAT, Tıp Fakültesi öğrencilerinin multidisipliner bir yaklaşımla bilimsel düşünüş ve bilimsel araştırma yöntemlerini öğrenmesi amacıyla kuruldu. EBAT 30 yılda birçok çalışmaya imza attı. Bugüne kadar 3 uluslararası, 4 ulusal kongre ve 6 yaz/kış okulu ile bilimsel bilginin yayılmasına öncülük etti.