Tüm Paydaşlar Ege Üniversitesi Laboratuvarlarına Kolayca Ulaşabilecek

EGE-LABSİS, Ege Üniversitesi Laboratuvar Bilgi Sistemi hizmete açıldı

Tüm Paydaşlar Ege Üniversitesi Laboratuvarlarına Kolayca Ulaşabilecek

İZMİR (Ege Ajans)-Ege Üniversitesi (EÜ), network ve dijital dönüşümünü sürdürüyor. Ege Üniversitesinin sahip olduğu araştırma olanaklarını görünür kılmak ve paydaşların erişimini sağlamak amacıyla Ege Üniversitesi Laboratuvar Bilgi Sistemi EGE-LABSİS uygulamaya girdi.  Daha önce pek çok uygulamayı EgeSSO (Tek şifre girişi) üzerinden entegre eden Ege Üniversitesi, şimdi de Laboratuvar Bilgi Sistemini kurumsal web sayfası üzerinden akademisyenlerin ve paydaşların hizmetine sundu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Devletimizin dijitalleşme politikası doğrultusunda biz de üniversite olarak dönüşümümüzü gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda bürokrasiyi azaltacak ve süreçleri hızlandıracak uygulamaları hayata geçiriyoruz. EGE-LABSİS uygulamasında, ‘Anahtar Kelimeler’ yoluyla arama yapan kullanıcılar, arama sonuçlarını ‘Laboratuvar’, ‘Cihaz’, ‘Analiz’ ve ‘Birim’ olmak üzere dört ana kritere göre araştırabiliyor. Uygulama yolu ile EGE-LABSİS sistemindeki güncel iletişim bilgileri kullanılarak yetkili birimler ve öğretim üyeleriyle irtibata geçilebilecek. Hem laboratuvarların altyapısı hakkında bilgi edinilebilecek hem de özellikle üniversite sanayi iş birliğine önem veren Ege Üniversitesi güvenilirliğiyle talep ettikleri analizlerini, test ve ölçümlerini yaptırabilecekler. Tüm paydaşlar Ege Üniversitesi laboratuvarlarına kolayca ulaşabilecek. Ayrıca sistem sayesinde mükerrer cihaz alımları engellenerek devlet kaynaklarından da tasarruf sağlanacak” diye konuştu.