“Ege Minimal İnvaziv Cerrahi Sempozyumu”

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim tarafından “2. Ege Minimal İnvaziv Cerrahi Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Sempozyumun içeri ile ilgili bilgi veren Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyesi ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Ersin, “Bu toplantıda, tıp dünyasına yön veren çok değerli bilim insanlarımız ile cerrahi tıp dünyasını ve geleceğini şekillendirecek olan minimal invaziv cerrahi kavramı üzerine odaklanacağız. Minival invaziv cerrahinin avantajları, hasta ve hekim açısından faydaları ya da sakıncaları üzerinde duracağız’’ diye konuştu.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Ersin, Atina Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dimitrios Linos yapacak.

EÜ Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde 29 Eylül 2018 (yarın) tarihinde yapılacak olan sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından alanlarında uzmanlar isimler katılacak.

Minimal İnvaziv Cerrahide Perioperatif Hasta Yönetiminin tartışılacağı sempozyumda; Endokrin, Üst Gastrointestinal Sistem, Hepatopankreatobilier Cerrahi, Obezite, Fıtık Peritoneal Maligniteler ve Minimal İnvaziv Cerrahi, Kolorektal Cerrahi alanlarında oturumlar düzenlenecek. Laparoskopik Cerrahinin ileri uygulama teknikleri irdelenirken mide kanseri, böbrek üstü tümörleri, kasık ve göbek fıtığı problemleri ve obezite cerrahisi ayrıca laparoskopik cerrahide anestezi yöntemleri ele alınacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir