Ege Üniversitesi-KKTC işbirliği farklı alanlarda artarak devam ediyor

İZMİR(  Ege Ajans)- Ege Üniversitesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kamu Hizmetleri Komisyonu arasında süren işbirliği farklı alanlarda artarak devam ediyor.

Ege Üniversitesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Kamu Hizmetleri Komisyonu arasında önceki yıllar imzalanan işbirliği protokolü Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile Komisyon Başkanı Kamil Kayral’ın katıldığı törenle yenilendi.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kamu Hizmet Komisyonu Başkanlığı arasındaki soru sağlanmasına ilişkin protokolü yeniliyoruz. Bu protokolü daha önce de dört kez imzalamışız. Yenilemek için bir araya geldik. Sizlerle tekrar beraber olmaktan onur duyuyoruz. KKTC ile her alanda iş birliğine açığız. Hocalarımızın da bu konuda hassasiyetleri var. Gerekli teknik ve akademik alt yapıya sahibiz. Ege Üniversitesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kamu Hizmetleri Komisyonu arasında süren işbirliğinin farklı alanlarda artarak devam etmesini hedefliyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim için her zaman farklı ve özel bir yere sahip. Ege Üniversitesi olarak kendilerine ihtiyaç duydukları her alanda, her türlü desteği vermeye hazırız. 4 yıldan bu yana devam eden işbirliğimizi farklı alanlarda da geliştirecek çalışmalar içinde yer almak istiyoruz. İşbirliğimizin verimli bir şekilde devam ettiğini düşünüyorum. İmzaladığımız protokolün her iki ülke açısından da hayırlı olmasını diliyorum. Ek protokol için atacağımız imzalarla işbirliğimizin daha da güçlenerek devam edeceğine inanıyorum” dedi.

KKTC Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kâmil Kayral ise  “Biz Cumhurbaşkanı tarafından altı yıl için atanıyoruz. Bizim görev süremiz bitiyor. Şunu söyleyebilirim; bizim Ege Üniversitesi ile oluşturduğumuz karşılıklı güven ve işbirliğinin bundan sonra da devam edeceği kanaatindeyim.  Yeni gelen idareye de bu işbirliğinin yürütülmesi konusunda tavsiyelerimizi yapacağız” dedi.

İmza törenine;  KKTC Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kâmil Kayral, KKTC İzmir Başkonsolosu İpal Emin, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Sınav İşleri Müdürü Mehmet Öznacar,  Sınav İşleri Müdür Muavini Okan Umaner, Ege Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili  Doç. Dr. Hakan Atılgan katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir