Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri Ege’de

Ali İhsan Mimtaş

İZMİR(Ege Ajans)-Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Başhekimlik Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından düzenlenen aylık söyleşilerin Ekim ayı konuğu Prof.Dr. Arzu Yorgancıoğlu oldu. Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri kitabı ile gastronomi alanında yeni lezzetleri okurlara sunan Prof.Dr. Yorgancıoğlu kitabın yazılma sürecini katılımcılarla paylaştı.

Kitabın geliri kız çocuklarının eğitimine  

Kitabının  sosyal sorumluluk yönü olduğunu belirten Prof.Dr. Yorgancıoğlu, “Yemekler evimin mutfağından, pek çoğu benim 25-30 yıllık tariflerim. Bu lezzetlerin her birinin bir seveni oldu ve tarif için  100 TL bağışladı. Onların aldığı tarif, sayfada onların ismiyle çıktı. Kitapta ilgili sayfalarda yeşil yapraklarda isimleri yer alıyor. Daha kitap çıkmadan 4 üniversiteli kız öğrencimize burs oldu. Satıştan yazara kalacak payı da yine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’ne bağışladık ve bu gelir kız öğrencilere destek olarak kullanılıyor ” dedi.

İlk baskısında 12 kız öğrenci ile başlayan burs verilen öğrenci sayısının kitabın ikinci baskısı ile  26 öğrenciye ulaştığını ifade eden Prof.Dr. Yorgancıoğlu, ‘‘Cumhuriyetimize karşı borcumuz var. O nedenle tüm Türkiye’yi kapsayacağını düşünerek kız öğrencilerimizin eğitiminde kullanılması için kitabımın gelirini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bağışladım” dedi.

Prof.Dr. Muhittin Erel Amfisinde düzenlenen söyleşiye; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Başhekim Prof.Dr. Tuncay Göksel, dekanlık ve hastane üst yönetimi ile çok ayıda akademisyen ve idari çalışan katıldı. Söyleşi sonrsasında Prof.Dr. Yorgancıoğlu kitabını imzaladı.

 Prof.Dr. Arzu Yorgancıoğlu kimdir?

Solunum hastalıkları alanında ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan ve görevleri bulunan Yorgancıoğlu halen Türk Toraks Derneği 1. Başkan Yardımcısı, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı, Dünya Sağlık Örgütü’nün en önemli kuruluşlarından Global Alliance against Respiratory Diseases (GARD)’ın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olarak akademik kariyerine devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir