Ege’de “Enerji Stres Testi Çalıştayı” Gerçekleştirilecek

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü-Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Merkezi(BESTMER) bünyesinde, 5 Ekim Cuma günü, TÜBİTAK’ın katkılarıyla “Enerji Stres Testi Çalıştayı” gerçekleştirilecek. Çalıştayın açılış konuşmasını Ege Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak  ve Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Günnur Koçar gerçekleştirecek.

Stres testi; finansal piyasalarda ortaya çıkan yapısal olumsuzluklara, ekonomideki kırılganlıklara ve bunun sonucunda oluşan belirsizlik ve risklere karşı mali kurumların ne denli dayanıklı olduklarını belirleyen bir analiz yöntemi olarak ifade ediliyor. Çalıştay kapsamında ulusal enerji arzında yaşanacak olası problemler için konusunda uzman kişilerin görüşleri alınarak farklı senaryolar eşliğinde alternatif eylem planları oluşturulacak. Ekonomik, teknolojik, çevresel, siyasi ve toplumsal konularda senaryoların tartışılacağı çalıştay bir gün sürecek.

Çalıştaya katılmak isteyenlerin internet üzerinden kayıt yaptırması gerekiyor.