İzmir’de “29. Uluslararası Bilimsel-Uzman Tarım ve Gıda Sektörü Kongresi” düzenlenecek

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi ve Saraybosna Üniversitesi ortaklığında “29. Uluslararası Bilimsel-Uzman Tarım ve Gıda Sektörü Kongresi” İzmir’de düzenlenecek.

Tarımsal verimliliği artırmada inovatif fikirleri ortaya koymak ve yaymak; tarım sektörünün ihtiyaçlarını, zorluklarını, fırsatlarını tartışmak ve çözümler üretmek amacıyla düzenlenen kongreye, yurt içinden ve yurt dışından bilim insanları ve sektör temsilcisi katılacak.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Saraybosna Tarım ve Gıda Bilimleri Üniversitesi ortaklığında 26-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongrede ayrıca üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik konularda tartışılacak.

Kongrede;  Tarım Ekonomisi, Hayvan Bilimleri, Biyosistem Mühendisliği, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Bitki Koruma, Tarım Makineleri, Tarla Yapıları ve Sulama, Tarımsal Biyoteknoloji ve Peyzaj Mimarlığı konuları ele alınacak.

Kongrenin Onursal Komitesinde; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Saraybosna Üniversitesi Rektörü Dr. Rifat Skrıjelj,  Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Mustafa Bolca, Saraybosna Üniversitesi Ziraat ve Gıda Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zlatan Saric  yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir