Ege Üniversitesi yeni akademik yıla hazır

 İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) 24 Eylül’de başlayacak güz döneminin heyecanını yaşıyor. Daha huzurlu, yaya öncelikli, yeşil ve sürdürülebilir bir kampüs için yaz boyu süren çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hasretle beklediğimiz öğrencilerimize kavuşacağımız anı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Kampüsümüz adeta gelinler gibi süslendi. Derslik, laboratuvar ve kütüphane gibi birimlerimizde son rötuşlar yapılıyor” dedi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yeni dönem ile öğrencilerin yararına pek çok yeniliği hayata geçirdiklerini söyledi. Daha huzurlu, yaya öncelikli, yeşil ve sürdürülebilir bir kampüs için yaz boyu süren çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Budak, “Hasretle beklediğimiz öğrencilerimize kavuşacağımız anı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Kampüsümüz adeta gelinler gibi süslendi. Akademisyen ve uzmanlarımızla gençlerimizin daha iyi bir ortamda, daha kaliteli eğitim alabilmesi için neler yapabileceğimizi, kendimizi nasıl geliştirebileceğimizi tartıştık, yeni ve güzel projeler geliştirdik. Tüm derslikleri elden geçirip son rötuşları yapıyoruz. Kampüsümüzde oluşabilecek potansiyel güvenlik zaaflarını tespit edip önlemler aldık. Kampüsün büyük bir bölümünü araç trafiğine kapattık. Yaya ve bisiklet yollarını genişletip yeni yollar düzenledik. Eskiyen tabela ve aydınlatmaları yenileyerek birimlerimizi daha kolay ulaşılabilir hale getirdik. Ayrıca gece aydınlatması düzenlemesinde bulunduk” diye konuştu.

Merkez kütüphanenin kapasitesini artırdıklarını belirten Rektör Budak, “Kütüphanemizin kullanım oranı geliştirdiğimiz projelerimizle yaklaşık üç kat arttı. Yemekhanemizin yeterli olmadığı konusunda öğrencilerimizin talepleri vardı. Bunun üzerine yemekhanemizi genişletip entegre bir yemek üretim tesisisin yapımına başlandı. Gençlerimizin Ege Üniversitesine olan ilgisi her geçen gün artıyor. Üniversite yaşamları boyunca gençlerimizin en iyi şekilde eğitim almalarından, barınma, güvenlik ve yemek ihtiyaçlarından sorumluyuz. Bu sorumluluğun bilincinde olarak projelerimizi ihtiyaçlar doğrultusunda hayata geçiriyoruz” dedi.

 

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir