Ege’de “Çocuk Nörolojisi Temel Genetik Kursu” düzenlenecek

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde  “Çocuk Nörolojisi Temel Genetik Kursu” düzenlenecek. Kurs, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Sabiha Özgür Salonunda 1-2 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında, “Hücre Kültürü Prensipleri, Kromozom Elde Etme Süreci, Kromozom Bantlama Teknikleri, Sitogenetikte Kullanılan Mikroskoplar, Karyotip İncelemesi, Kromozomal Varyasyonların Değerlendirilmesi, Kromozol Anomalilere Yaklaşım, Nomenklatür ve Raporlama, Mozaik Karyotipe Yaklaşım, Marker Kromozoma Yaklaşım, Kanser Sitogenetiği, Genotoksisite Çalışmaları ve Karyotip İncelemesinde Yeni Teknolojiler” konularında bilgiler verilecek.

Kurs teorik ve pratik olmak üzere 2 bölümden oluşacak. Teorikte temel genetik kavramlar, yöntemlerle ilgili ana bilgiler verilecek. Pratik bölümde  ise genetik teknik uygulamalarının laboratuvarda gözlenmesi ve değerlendirilmesi sağlanacak. Kurs ile ilgili tüm detaylar www.cocuknorogenetik.com adresinde öğrenilebiliyor.