Egeli genç hemşireler, “Kadına Şiddet”i sosyal deney ile anlattılar

“Kadına şiddeti görmezden geliyoruz”

*Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri Konak Meydanı’nda kadına şiddete yönelik sosyal deney gerçekleştirdiler

Burcu Özkan

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri İzmir Konak Meydanı’nda kadına şiddet konulu bir sosyal deney gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında gerçekleştirdikleri sosyal deneyde kadına yönelik şiddete dikkat çektiler. Egeli gençler, etraftaki vatandaşlardan habersiz İzmir Konak Meydanı’nda skeç oynadılar. Oyuncular Emre Gül, Duygu Hatun Tutar’a sözlü ve fiziksel şiddette bulunarak halkın tepkisini çekmeye çalıştılar.

İzmir’in en yoğun ilçesinde gerçekleşen sosyal deneyde alınan sonuca göre; vatandaşlar, kadına uygulanan şiddeti gördüklerinde çoğunlukla tepkisiz kalmayı tercih ettiler. Birkaç kişi polise giderek şikayet etti fakat yoğun olarak gözlenen durum halkın kadına uygulanan şiddet esnasında sessiz kaldığı yönünde oldu.