MÖTBE’de“35 Organ Bağışı ve Nakli Sergisi”

Sergide, organ nakli yapılan ve sağlığına kavuşan 35 hastanın fotoğraflarına ve öykülerine yer veriliyor

MÖTBE’de“35 Organ Bağışı ve Nakli Sergisi”

Ece Şentürk-Mehmetcan Erken

  İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde “35 Organ Bağışı ve Nakli Sergisi” sanatseverlerle buluştu. Sergide, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde organ nakli yapılan ve sağlığına kavuşan hastaların öykülerine de yer veriliyor. Organ bağışına dikkat çeken sergiyi ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, eserleri yakından inceleyerek organ nakli yapılan hastalarla görüştü.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü ve organ nakli yapılan ve sağlığına kavuşan hastaların destekleriyle, organ bağışına dikkat çekmek için Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde “35 Organ Bağışı ve Nakli Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılışına Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbı Cihazlar Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Bozdemir ve Bornova İlçe Sağlık Müdürü Vahap Tevfik Oğuz, İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı biriminden Uzm. Dr. Gül Hatice Demir, Bornova İlçe Sağlık Müdürü Kamu Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hilal Sipahi, organ nakli hastaları ve aileleri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Sergide; 35 nakil hastasının, nakil öncesi ve sonrası durumlarını belgeleyen fotoğraflar, duygu ve düşüncelerini aktardıkları metinler ve gerçek hayat öyküleri yer alıyor.

Kamu Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hilal Sipahi, “Organ nakli konusunda ekip ve ekipmanı yeterli olan ülkemizde dünya standartlarında pek çok başarılı iş gerçekleşmektedir. Nakil için hala en önemli organ kaynağı bizzat yine insandır” dedi. Ülkemizde yapılan dört nakilden birinin kadavra olduğunu vurgulayan Dr. Sipahi, ek olarak beyin ölümüyle vefat eden kişilerin ailelerinin de sadece dörtte birinin organ bağışına izin verdiğine dikkat çekti.

Sergiye konu olan organ nakil hastaları teşekkür belgelerini Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbı Cihazlar Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Bozdemir ve Bornova İlçe Sağlık Müdürü Vahap Tevfik Oğuz’un elinden aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir