Ege Üniversitesi – EMA Enerji arasında protokol imzalandı

Prof. Dr. Abay “Üniversite sanayi iş birliği öncelikli projelerimizden birisidir”

Murat Şahin- Ege Kesebir

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) ve EMA Enerji Endüstri Makine İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında yapılan protokol doğrultusunda imza töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Canan Fisun Abay “Üniversite sanayii iş birliği bizim öncelikli projelerimizden birisidir” dedi.

 Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) Teknoloji Transfer Ofisi’nde düzenlenen imza törenine Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, EMA Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever ve EMA Enerji İş Geliştirme ve Proje Yöneticisi Servet Girgin katıldı.

Sektörlerinde Türkiye’de söz sahibi şirketlerin endüstriyel yatırımları ve özel proses çözüm ortağı olarak hizmet veren bir mühendislik ve taahhüt şirketi olan EMA Enerji ve Ege Üniversitesi arasında gerçekleştirilecek çalışmaların çerçevesini ve tarafların yükümlülüklerini kapsayan bu iş birliği protokolü ile Üniversite- Sanayi İşbirliği konularında önemli bir adım atılmış oldu. Bu anlaşma ile EMA Enerji ve Ege Üniversitesi ilgili bölüm ve birimleriyle iş birliğinin geliştirilmesi, iş birliği kapsamındaki çalışmaların etkin şekilde yürütülerek süreklilik kazandırılması amaçlanıyor.

Üniversitemizin En Güçlü Olduğu Alan “Enerji”

İmza töreninde konuşan Prof. Dr. Abay “Üniversite sanayi iş birliği bizim öncelikli projelerimizden birisidir. Ege Üniversitesinin en güçlü olduğu alan da enerji alanıdır. Ege Üniversitesi olarak organize sanayilere ziyaretler gerçekleştiriyoruz ve sanayinin de ihtiyaç duyduğu öğretim görevlileriyle birlikte bir dinamik yaratma çabasındayız. Bu anlaşma, üniversitemizi daha ileriye götürmek için atılmış önemli bir adımdır” diye konuştu.

EMA Enerji’nin bilime, teknolojiye ve ARGE’ye inanan bir firma olduğunu dile getiren Hüseyin Vatansever, “EMA Enerji olarak bir yandan da hizmet sektöründeyiz diyebiliriz. Bu bağlamda bir üniversite ile yaptığımız bu anlaşma bizi ilerletirken, hizmet ettiğimiz vatandaşlarımız için de faydalı olacaktır. Böyle bir anlaşma ile diğer üniversitelere de örnek teşkil etmeliyiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir