Prof. Dr. Budak, “Kütüphanemiz, aynı anda 2 bin kişiye hizmet verebiliyor”

Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Yeni Okuma Salonuna Kavuştu

Prof. Dr. Budak, “Kütüphanemiz,  aynı anda 2 bin kişiye hizmet verebiliyor”

Mehmet Şakir Saraç

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi büyümeye devam ediyor. Yapılan yeni düzenlemelerle kütüphaneden aynı anda 2 bin kişi faydalanabilecek.

Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde 156 kişilik yeni okuma salonun hizmete girmesiyle, EÜ Merkez Kütüphanesi aynı anda 2 bin kişiye hizmet verecek.

 Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Merkez Kütüphanesi’nde yenilenen Okuma Salonu’nun açılışına katıldı. Açılışta konuşan Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi çatı katında yapılan tadilat ve düzenlemeler sayesinde artık aynı anda 2 bin kişiye hizmet verir hale geldi.  Bu salonda daha önceden de bulunmuştuk. Atıl bir durumdaydı. Biz de küçük bir dokunuşla bir salon kazandırdık üniversitemize. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Merkez Kütüphanesi artık çok daha yoğun kullanılıyor

Özellikle bu yıl başlayan kütüphanenin sınav dönemlerinde 24 saat açık olması uygulaması nedeniyle öğrencilerin kütüphaneyi kullanma yoğunluğunun arttığını söyleyen Kütüphane Dokümantasyon ve Enformasyon Daire Başkanı Ali Cemal Demir, “Öğrenciler kütüphaneyi çok daha etkili kullanmaya başladılar. Biz de bu nedenle bütün alanları değerlendirmeye karar verdik. Son olarak 156 kişilik bir çalışma salonu daha oluşturduk. Bu açılan salon ile birlikte toplam 2 bin kişi aynı anda kütüphanede ders çalışabilir hale gelmiş oldu.” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir