Ege’de çevrimiçi tanıtım ve tercih günleri başladı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesinde  “Tanıtım ve Tercih Günleri” başladı. Ege Üniversitesinin daha önce yüz yüze yaptığı “Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliği bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında çevrimiçi olarak yapılıyor. Aday öğrencilere yönelik hazırlanan “egetercih.ege.edu.tr” internet sitesi üzerinden online olarak yapılan tanıtım günlerinin canlı yayınında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi’nde kampüs yaşamından, eğitim olanaklarına, barınma ve yiyecek ihtiyaçlarından akademik ve öğrenci yaşamına dair birçok bilgi verdi. Rektör Budak, araştırma üniversitesi olma hedefi, öğrenci odaklı üniversite ve kaliteli akredite olmuş eğitim alanları ile gençleri Ege’ye beklediklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Türkiye’nin 4. üniversitesi olarak kurulan  Ege Üniversitesi 11 bin 500 akademik ve idari çalışanı, 60 bin öğrencisiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Ege Üniversitesi’nde 17 fakülte, 5 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu (MYO), 9 enstitü, 6 bölüm ve 40 araştırma uygulama merkezi ile ülkemizin daha müreffeh olması için bilim üretiliyor. Huzur ve güven ortamında öğrencilerini donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlıyor.  Üniversitemizde, öğrencilerin, araştırmacıların ve akademisyenlerin ortak kullanımına yönelik hizmet veren bilişim ve yabancı dil laboratuvarlarının yanı sıra fakülte, yüksekokul, enstitü, araştırma ve uygulama merkezlerinin kendi eğitim ve araştırmaların da kullandıkları toplam 610 laboratuvar bulunuyor” dedi.

“Huzurlu üniversite,  kaliteli eğitim, aydınlık gelecek”

Ege Üniversitenin, gerek eğitim kalitesi, gerek yeşil kampüsü gerekse de eğitim alt yapısıyla bir üniversitede olması gereken neredeyse tüm özellikleri barındırdığını ifade eden Rektör Budak, “Üniversitemizde hayata geçirdiğimiz projeler, dijital uygulamalar, teknolojik yenilikler ile altyapımızda gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşüm öğrencilerimiz başta olmak üzere hem çalışanlarımız hem de vatandaşlarımız tarafından takdir görmektedir. Hem eğitim-öğretim hem de kalitede Türkiye’nin en iyi üniversitelerden birisiyiz.   Huzurlu üniversite,  kaliteli eğitim, aydınlık gelecek mottosu ile öğrenciyi merkeze koyan vizyon uygulamaları hem kurumumuza hem de Türk Yükseköğretim Sistemine kazandırdık. Öğrencilerimizden gelen her talebi karşılamaya çalıştık. Öğrenci ile akademisyen ve üst yönetim arasındaki duvarları kaldırdık. Güçlü ve işlevsel akademik danışmanlık sistemini uygulamaya geçirdik. Öğrenci odaklı yönetim anlayışımızda Canlı Destek Hattı, Turkuaz Masa çerçevesinde şeffaf ulaşılabilir bir yönetim anlayışı içinde öğrencilerimiz ailelerinden ayrılıp Ege’ye geldiklerinde kampüste bu iletişim sisteminde kendilerini çok daha güvende hissedecekler. Ayrıca en önemlisi sağlıkla ilgili bir sorunda Ege Üniversitesinde Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği hastanemizde öğrencilerimiz öncelikli randevu sisteminden yararlanıyor” dedi.

“Doktora bursunda Türkiye’de 515 öğrenci ile birinciyiz”

Kaliteli eğitime önem verdiklerini ve bu çerçevede birçok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Prof. Dr. Budak, “Tercihlerinizi etkileyecek en önemli konuların başında da YÖK Kalite Kurulu tarafından açıklanan eğitim ve öğretimde toplam kalite, kurumsal ve akreditasyon kriterleri. Ege Üniversitesi olarak bu anlamda programlarımızın yaklaşık yarısı akredite  olmuş durumda. Araştırma üniversitesi olma hedefimiz doğrultusunda uluslararası yayınlarımız ön planda, laboratuvar alt yapımız güçlü. Ege Üniversitesi Türkiye’deki köklü üniversiteler arasında bulunuyor. Türkiye’deki tüm üniversiteler içerisinde ülkemizin 11. Kalkınma Planı doğrultusunda 2 bin doktora öğrencisine YÖK tarafından özel burs veriliyor. Biz de bu alanda Türkiye’de 515 öğrenci ile birinciyiz” diye konuştu.

 “A Plus Üniversite”

Rektör Budak, Ege Üniversitesinin UniAr (Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı) tarafından 39 bin 389 öğrenci görüşü alınarak gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA-2020) raporunda 499 puanla “Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması”nda 8’inci,  “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması”nda ise  17. sırada yer alarak A düzeyine yükseldiğini ifade etti. Rektör Budak, “ Ege Üniversitesi ‘Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu’ ve  ‘Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği’ sıralamalarında en yüksek puan olan A Plus düzeyinde yer aldı” dedi. Ege Üniversitesinde öğrenci güvenliğine ve kampüs yaşamına değinen Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizde 5555 Güvenlik Acil Yardım ve Acil Panik Butonu sistemleri devreye konularak öğrencilerin güvenliği maksimum seviyeye çıkarıldı. Öğrencilerin, kaliteli bir eğitimin yanı sıra sosyal kültürel ve sportif anlamda da aktif olmaları için bahar şenlikleri yeniden düzenlenirken spor tesisleri yenilenerek, öğrencilerin güncel ihtiyaçları kısa sürede karşılandı. Kütüphane kullanım saatlerini gece yarısına kadar uzattık ve vize – final dönemlerinde 24 saat açık tuttuk. Öğrencilerimize 30 farklı dilde yabancı dil öğretimine yönelik olarak eğitim seti satın aldık. Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan, Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde yapılan 9 bin kişinin kullanabileceği kapasiteye sahip yurt projesinin ilk etabı Eylül ayında tamamlanarak 2 bin 600 kız öğrencimizin kullanımına sunulacak” dedi.

 “Dağınık yapılaşmanın olmaması siz öğrenciler için büyük avantaj”

Kampüs içindeki sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlerin yoğunluğu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Budak, “Kampüs içinde 3 tane spor salonu, gece idmanlarına uygun aydınlatılmış 1 adet çim futbol sahası, 1 adet kapalı atletizm ve jimnastik salonu, bir kapalı olimpik yüzme havuzu, bir adet açık yarı olimpik yüzme havuzu, 2 tane kapalı olmak üzere 6 tane tenis kortu, bir adet suni çim sahamız mevcut. Kampüsümüzün tüm alanlarının bir arada olması dağınık yapılaşmanın olmaması siz öğrenciler için büyük avantaj.  Ege Üniversitesinde sürdürülebilir bir kampüs yaşamının sağlanması amacıyla pek çok yeniliğe imza atıldı. Sıfır atık uygulamalarında pilot üniversite seçilen  üniversitemiz, Green Metric’te derece elde etti” diye konuştu.

Ege’yi tercih edecek öğrencilere seslenen Prof. Dr. Budak, “Rektör olarak öğrencilerime özellikle verdiğim tavsiyeler, spor, kültür ve sanatsal faaliyetlere önem vermeleri, kaliteli eğitim almaları ve yabancı dile ağırlık vermeleri. Değerli öğrenciler ailelerinizin, çevrenizin, rehber hocalarınızın veya danışmanlarınızın tavsiyeleri dışında önemle vurgulamak istediğim nokta ilgi duyduğunuz alanda gitmek istediğiniz üniversitenin tercih edeceğiniz alandaki yetkinliğini TÜBİTAK sayfasından takip etmeniz. Yine ilgili duyduğunuz alanda YÖK Kalite Kurulunda hangi üniversitenin toplam kalite yönetimi altında eğitim öğretimde kalite derecesinde hangi seviyelerde olduğunu incelemeniz. Bu iki faktörü temel olarak göz önüne alp kampüs koşullarını da dikkate alarak doğru tercihte bulunacağınızı düşünüyorum. Ege Üniversitesi olarak sizleri kampüsümüze bekliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir